Sinterklaastornooi Lichtervelde

Onze judoka's hebben duidelijk de smaak te pakken! Ook voor dit tornooi mochten we weer 11 Ippon Ryu-tjers inschrijven.

Iedereen lastte de verwachtingen in. Ook onze startende competitie judoka's deden het als debutanten zéér naar behoren. Dat belooft voor de volgende wedstrijdjes in 2020! Voor diegene die nog twijfelen om de stap naar competitie te zetten: "gewoon doen!" Die eerste stap durven zetten is al een overwinning op zich!

Naast de mat was er ook vanalles te beleven. Zo was er een leuke algemene opwarming samen met 2 Judo-Pieten. En De Sint, die keek van op een veilige afstand toe en zag dat het goed was ... 

Jeugdtornooi Wingene

Voor het jeugdtornooi in Wingene waren er maar liefst 11 Ippon-Ryu-judoka's ingeschreven! Een hele bende, waar onze 2 Peters hun handen vol mee hadden bij het coachen. Maar ze waren tevreden.

Verschillende judoka's hadden nog geen of bijna geen competitie ervaring. Niemand is dan zonder stress, en wanneer je op de mat geroepen wordt, gieren de zenuwen sowieso door die lijfjes. Dan heb je welgeteld 2 en een halve minuut om het waar te maken. Een hele opdracht dus.

Maar ... we zagen veel goeie dingen! Een goeie kumikata, controle over de dominante arm van de tegenstander, variatie in de aanvallen, ... ze hielden er allemaal - ondanks de stress - het kopje bij!

Helaas resulteerde dit niet voor iedereen in een overwinning. Soms had de tegenstander al wat meer competitie ervaring waardoor winnen toch een moeilijk gegeven was.

Maar eervol verliezen is ook een overwinning! Iedereen heeft gedaan wat binnen zijn kunnen lag.

Als iedereen op trainingen blijft werken zoals het hoort, dan zullen ze daar de komende competities zeker de resultaten van plukken!

 

Judo tornooi Olympia Brugge

Heel wat judoka's U9-U11-U13 van Ippon Ryu Brugge waren aanwezig op het jeugdtornooi te Olympia Brugge. We hebben moeten, crossen van tatami naar tatami om ieder te kunnen coachen. Daardoor hebben we het foto-werk wat vergeten. Jammer natuurlijk ... :-(
Het is leuk dat zowel judoka's als ouders alle wedstrijdjes probeerden te volgen en we zo voor elkaar supporteren. #oneTeam


Het was opnieuw op vele vlakken een groot leermoment voor alle deelnemers. Straks samen naar tornooi te Wingene? Jullie hebben nu alvast een extra ervaring op zak die zeker zal helpen. Dus schrijf je vlug in.


Nog niet gedurfd en wel zin? Schrijf je dan ook maar in. We gaan jullie begeleiden en helpen!

De eerste test!

Judo is toch weer net iets anders dan andere sporten. Om één of andere reden kies je voor een sport, dan ga je trainen en gaandeweg, meestal volgens je eigen inzet en kunde word je beter in die sport. Zo is het ook bij judo. Maar dat beter worden, die kunde wordt op regelmatige basis getest. Slaag je voor de test, dan mag je aan het volgende pakketje leerstof beginnen. Slaag je niet, dan moet je nog even wat harder werken aan de struikelblokken. Dit is niet altijd simpel, maar wel noodzakelijk om te kunnen doorgroeien tot een judoka die zijn gordel met waarde en trots draagt. De eerste examens graadverhoging verliepen bij de meesten toch redelijk vlot. Verschillende judokaatjes verdienden een streepje als teken dat ze goed bezig zijn en goed op weg zijn om bij één van de volgende examens een nieuwe gordel te verdienen. 9 judoka's konden met trots een nieuw kleurtje ombinden!

In groep 1 mogen Hailey Strubbe, Noami Smeyers en David Ruptureanu de gele gordel omknopen, voor Maike Van Tuyckom is voortaan oranje haar kleur!

In groep 2 is het geel voor Kayden en Daiton Vermeulen, oranje voor Thyamo Claeys en Dante Krikheli. Estephe Declerck gaat nog een stapje verder en behoort nu tot het selecte groepje groene gordels!

Een dikke proficiat aan iedereen!!

Vriendschappelijk tornooi Torhout

Torhout

Op zondagvoormiddag 29 september trokken enkele leden van onze club naar Torhout voor deelname aan een vriendschappelijk judo tornooitje.

Onze leden en ouders begonnen de dag met een verzorgd ontbijt, aangeboden door Judoclub Tori Torhout. 

Daarna gingen alle aanwezige judoka’s van start met een leuke opwarming op muziek. 

De wedstrijdjes werden zeer goed omkaderd daar het voor velen de eerste kennismaking was met een judotoernooi. Tijdens het wedstrijdverloop werden de judoka’s  begeleid door de vrijwilligers van Judoclub Tori.  

Niettegenstaande het een vriendschappelijk toernooi was, zagen we toch mooie prestaties van al onze leden. Deelnemen was immers belangrijker dan winnen!

Zo ging iedereen tevreden huiswaarts met een leuke attentie en een gezonde snack .

Dank aan onze hoofdtrainer Rudy voor de begeleiding en ook aan JC Torhout voor de leuke voormiddag.

Fin du saison

Fin du Saison

Na Vriendjesdag, het Sinterklaas-tornooi, de Warmathon, Week tegen Pesten, de Carnaval-Movie-Party, de Paaseitjes-actie, MultiMove, 4 examens voor graadverhoging en de 6 gemeenschappelijke tornooien was het eindelijk tijd voor onze "Fin du Saison!"

Zoals ondertussen de traditie het wil startte we met een gemeenschappelijke training voor alle groepen. Nieuw was dat we deze keer ook de ouders uitnodigden om eens mee op de mat te komen. De kids vonden dit alvast superleuk! Maar voor sommige ouders was het toch wat intenser dan verwacht.  

Na de groepstraining kwam er een woordje van dank, maar waar iedereen vol spanning naar uitkeek was natuurlijk wie de clubkampioenen van dit jaar waren. Voor groep 1 was dit Natan Knockaert, groep 2: Joni Vanhaelemeersch en groep 3: Peter Roels. In de groep "Start 2 judo" ging Sebastien Gyde met de bloemen lopen.

 
Na dit obligate stukje was het dan eindelijk apéro-time! Een glaasje prik of een fruitsapje, een stralende zon en alle leuke verhalen van wat er de afgelopen seizoenen allemaal gebeurd was, zorgden ervoor dat de tijd vloog! De dorst was ondertussen al gelest, maar de honger nog niet gestild. Tijd voor overheerlijke spaghetti à volenté! Eens alle buikjes mooi rond stonden werd er nog een hele tijd door gepalaberd en werden er nieuwe (straffe!) sportieve plannen gesmeed voor het volgende seizoen. Benieuwd of het er effectief van zal komen! 

Wij wensen alle leden, ouders, familieleden, vrijwilligers, ... een deugddoende vakantie toe!

Tot in september!

Het Ippon-team.

Jeugdtornooi Eernegem.

Ondertussen zijn we ook toe aan ons laatste judo tornooi waar we met de club aan deelnemen.

6 judoka's gingen de uitdaging niet uit de weg. De ene had al wat meer wedstrijdervaring dan de andere. Mira, Tibo, Stef en Bram hebben ondertussen al wat kampjes op hun teller waardoor ze al wat zelfzekerder en met minder stress aan hun kampje begonnen.

Van Gaetan en Lieselotte was het respectievelijk hun 1ste en 2de tornooi. Stress, zenuwen en onzekerheid speelden daar dus wel wat mee. Iets waar elke beginnende wedstrijdjudoka door moet. Maar ze hebben zich waardig verdedigd! Onze Gaetan kon zelfs een kampje winnen! Niet slecht voor een eerste keer! Aan onze startertjes: "blijven volhouden, en jullie komen er wel!"

De "anciens" met al wat meer wedstrijdervaring deden het goed. enkel konden zelfs al hun kampjes verzilveren! Op een tornooi worden kleine foutjes natuurlijk snel afgestraft. Een harde leerschool, maar zo weet je meteen ook waar je zwakkere punten liggen en waar je in de training aan moet werken.

We waren tevreden van alle deelnemers. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, soms met winst, soms met verlies, maar altijd met de volle inzet!

Paaseitjes verkoop.

Al enkele jaren wordt er in onze club een grandioze paaseitjes verkoop georganiseerd. Deze centjes worden gebruikt om activiteiten te sponsoren zodat leden hieraan kunnen deelnemen aan zéér gunstige tarieven.

Ook dit jaar was er een leuke en succesvolle deur aan deur verkoop. We waren met minder dan vorig jaar maar de inzet was enorm! Waarvoor dank!

Ondertussen is het ook een traditie geworden dat alle verkoopers achteraf beloond worden met warme chocolademelk, taart en cake ten huize de familie Arteel.

Merci Sofie!!

 

Week tegen pesten.

Van 22 februari tot 1 maart organiseerden Vlaanderen samen met Ketnet de week tegen pesten.

Wij vonden dat wij als sportclub deze kans niet konden laten liggen om een moeilijk bespreekbaar onderwerp bespreekbaar te maken

Vooral op woensdag 27 februari zag onze judotraining er wat anders uit dan de gebruikelijke trainingen. Zowel in groep 1 als bij groep 2 werd de les gestart met het plaatsen van de 4 stippen op de hand gevolgd door een super leuk kwartetspel waar de judoka’s zo snel mogelijk met hun groepje dezelfde kaarten moesten verzamelen.

Na het spel werden er kleine gesprekjes gevoerd met de judoka’s: Wat is pesten, ben je al zelf eens gepest geweest, hoe gaan we om met pesten, wat doen we met pesters … Al snel bleek dat dit een zeer boeiende stof was voor zowel judoka’s als de sensei’s.

We ronde dit af met mog enkele leuke teambuildingsspelletjes.

Wij willen nog eens alle judoka’s bedanken voor hun medewerking hier aan en hun openheid tijdens de gesprekken.

Ippon RIO @ the movie!

Dit jaar lieten we carnaval niet zomaar passeren bij Ippon Ryu Brugge. Voor 1 keer maakten de trainingen plaats voor "Ippon @ the movies", om met alle groepen samen naar de carnaval tekenfilm "RIO" te kijken.

Wie verkleed kwam werd beloond met een drankbonnetje in de cafetaria! En dit gold ook voor de ouders!! 

Zo zagen we Charly Chaplin, Jaws de haai, enkele ninja's, playmobielventjes, prinssesen, piraten en indianen, weerwolven, ... de revue passeren! Deze verkleedpartij zorgde er meteen voor dat de sfeer top was!

Maar eens het licht doofde en de beamer aan ging werd het muis stil in de zaal ... Iedereen ging op in het verhaal van de papegaai die niet kon vliegen en het verhaal over de betekenis van carnaval.

Achteraf werd er wel wat raar gekeken naar die bende verklede zotten in de cafetaria, maar daar trokken we ons niets van aan! :-)

Terug een avond om in te kaderen!

Pagina's