Judotornooi Lendelede

Het nieuwe jaar is maar nog 11 dagen oud en we trekken er alweer met 6 judoka's op uit om judo ervaring op te doen in Lendelede.

Voor Ada is het de eerste keer. Kersvers Ippon Ryu lid, die het al na een dikke 4 maanden judo beoefenen aandurft om aan een echt tornooi deel te nemen. Chapeau!

Mira is dan weer de ancien onder onze competiteurs, van een wedstrijdje meer of minder ligt ze al niet meer wakker. Verder werd het gezelschap aangevuld met de broertjes Bram (die wist te scoren met een prachtige ippon!) & Vic, Thyamo en Lincoln. Iedereen zette zich voor de volle 100% in en er werden geen cadeau's gegeven!

Goe bezig allemaal!!

Happy New year!!

Ippon Ryu Brugge wenst iedereen een gezond en sportief jaar toe!

Ouders bedanken trainers.

De trainers van Ippon Ryu Brugge werden wo 11 december - totaal onverwachts - door de ouders en judoka's ferm in de watten gelegd!

We kregen een hele leuke attentie voor onze wekelijkse inzet en tijd die we na de trainingsuren in onze judoclub steken. Iedereen van ons was zéér aangenaam verrast door dit mooie gebaar!! Tof om te zien dat de inzet geapprecieerd wordt.

Zelf staan we niet zozeer stil bij de tijd en efforts, net omdat we het graag doen en we ervan overtuigd zijn dat judo zowel als sport en als way-of-life kan toedragen tot een betere maatschappij.

Dat dit opgemerkt en geapprecieerd wordt doet ons heel veel plezier!!

Bedankt allemaal!

Test nr 2!

December mag dan wel de maand van de cadeautjes zijn, vandaag werden er geen cadeautjes uitgedeeld in de gevechtssportzaal van Sint-Pieters!

Vandaag werden de werkers terug beloond met een extra streepje of een nieuwe gordel. De trainers keken streng toe. Niets ontsnapte aan hun alziend oog.

In groep 2 werden Ada, Simon en Cheston beloond met een gele gordel, Tenzin deed er nog een schepje boven op en mag zich nu een oranje gordel omknopen.

In groep 3 mochten Sebastien en Geert hun witte gordel inruilen voor de gele!

Proficiat aan allen!

Het grote Sinterklaasfeest-judo-feest 2019!

We kunnen er niet van onderuit: december is met Sinterklaas, Kerstmis en nieuwjaar dé cadeautjes-maand!

En ook voor Ippon Ryu Brugge heeft de goed heilig man enkele uurtjes uitgetrokken om eens langs te komen met z'n zak vol snoepgoed. Maar, niets voor niets! Eerst moesten ze hun judo-skills demonstreren! Dit gebeurde in een kort laagdrempelig tornooitje, samen met onze judo vrienden van JS Marcel Degroote.

De agenda van de Sint was te druk bezet om er van bij het begin al bij te zijn, maar voor 2 van z'n Pieten lukte het wel om al eens tijdens de opwarming binnen te springen en vol enthousiasme mee te doen met onze jongste judokaatjes.

Na de leuke speelse opwarming was het tijd voor het échte werk! LET THE GAMES BEGIN! Iedereen zette z'n beste beentje voor (of net niet ;-) en alle ouders, broers & zussen, tantes & nonkels zagen dat het goed was.

En halverwege het tornooi was hij daar dan, onze special guest, de goedheiligman uit Spanje, the one and only Sinterklaas!Alle judokaatjes mochten één voor één tot bij de Sint komen voor een kort gesprekje en kregen achteraf een zakje snoepgoed mee. En zelfs voor de toeschouwers was er zoetigheid voorzien! Die man denkt ook aan alles!

Alweer een judo-dag die eindigde met vele blije gezichtjes!

Sinterklaastornooi Lichtervelde

Onze judoka's hebben duidelijk de smaak te pakken! Ook voor dit tornooi mochten we weer 11 Ippon Ryu-tjers inschrijven.

Iedereen lastte de verwachtingen in. Ook onze startende competitie judoka's deden het als debutanten zéér naar behoren. Dat belooft voor de volgende wedstrijdjes in 2020! Voor diegene die nog twijfelen om de stap naar competitie te zetten: "gewoon doen!" Die eerste stap durven zetten is al een overwinning op zich!

Naast de mat was er ook vanalles te beleven. Zo was er een leuke algemene opwarming samen met 2 Judo-Pieten. En De Sint, die keek van op een veilige afstand toe en zag dat het goed was ... 

Jeugdtornooi Wingene

Voor het jeugdtornooi in Wingene waren er maar liefst 11 Ippon-Ryu-judoka's ingeschreven! Een hele bende, waar onze 2 Peters hun handen vol mee hadden bij het coachen. Maar ze waren tevreden.

Verschillende judoka's hadden nog geen of bijna geen competitie ervaring. Niemand is dan zonder stress, en wanneer je op de mat geroepen wordt, gieren de zenuwen sowieso door die lijfjes. Dan heb je welgeteld 2 en een halve minuut om het waar te maken. Een hele opdracht dus.

Maar ... we zagen veel goeie dingen! Een goeie kumikata, controle over de dominante arm van de tegenstander, variatie in de aanvallen, ... ze hielden er allemaal - ondanks de stress - het kopje bij!

Helaas resulteerde dit niet voor iedereen in een overwinning. Soms had de tegenstander al wat meer competitie ervaring waardoor winnen toch een moeilijk gegeven was.

Maar eervol verliezen is ook een overwinning! Iedereen heeft gedaan wat binnen zijn kunnen lag.

Als iedereen op trainingen blijft werken zoals het hoort, dan zullen ze daar de komende competities zeker de resultaten van plukken!

 

Judo tornooi Olympia Brugge

Heel wat judoka's U9-U11-U13 van Ippon Ryu Brugge waren aanwezig op het jeugdtornooi te Olympia Brugge. We hebben moeten, crossen van tatami naar tatami om ieder te kunnen coachen. Daardoor hebben we het foto-werk wat vergeten. Jammer natuurlijk ... :-(
Het is leuk dat zowel judoka's als ouders alle wedstrijdjes probeerden te volgen en we zo voor elkaar supporteren. #oneTeam


Het was opnieuw op vele vlakken een groot leermoment voor alle deelnemers. Straks samen naar tornooi te Wingene? Jullie hebben nu alvast een extra ervaring op zak die zeker zal helpen. Dus schrijf je vlug in.


Nog niet gedurfd en wel zin? Schrijf je dan ook maar in. We gaan jullie begeleiden en helpen!

De eerste test!

Judo is toch weer net iets anders dan andere sporten. Om één of andere reden kies je voor een sport, dan ga je trainen en gaandeweg, meestal volgens je eigen inzet en kunde word je beter in die sport. Zo is het ook bij judo. Maar dat beter worden, die kunde wordt op regelmatige basis getest. Slaag je voor de test, dan mag je aan het volgende pakketje leerstof beginnen. Slaag je niet, dan moet je nog even wat harder werken aan de struikelblokken. Dit is niet altijd simpel, maar wel noodzakelijk om te kunnen doorgroeien tot een judoka die zijn gordel met waarde en trots draagt. De eerste examens graadverhoging verliepen bij de meesten toch redelijk vlot. Verschillende judokaatjes verdienden een streepje als teken dat ze goed bezig zijn en goed op weg zijn om bij één van de volgende examens een nieuwe gordel te verdienen. 9 judoka's konden met trots een nieuw kleurtje ombinden!

In groep 1 mogen Hailey Strubbe, Noami Smeyers en David Ruptureanu de gele gordel omknopen, voor Maike Van Tuyckom is voortaan oranje haar kleur!

In groep 2 is het geel voor Kayden en Daiton Vermeulen, oranje voor Thyamo Claeys en Dante Krikheli. Estephe Declerck gaat nog een stapje verder en behoort nu tot het selecte groepje groene gordels!

Een dikke proficiat aan iedereen!!

Vriendschappelijk tornooi Torhout

Torhout

Op zondagvoormiddag 29 september trokken enkele leden van onze club naar Torhout voor deelname aan een vriendschappelijk judo tornooitje.

Onze leden en ouders begonnen de dag met een verzorgd ontbijt, aangeboden door Judoclub Tori Torhout. 

Daarna gingen alle aanwezige judoka’s van start met een leuke opwarming op muziek. 

De wedstrijdjes werden zeer goed omkaderd daar het voor velen de eerste kennismaking was met een judotoernooi. Tijdens het wedstrijdverloop werden de judoka’s  begeleid door de vrijwilligers van Judoclub Tori.  

Niettegenstaande het een vriendschappelijk toernooi was, zagen we toch mooie prestaties van al onze leden. Deelnemen was immers belangrijker dan winnen!

Zo ging iedereen tevreden huiswaarts met een leuke attentie en een gezonde snack .

Dank aan onze hoofdtrainer Rudy voor de begeleiding en ook aan JC Torhout voor de leuke voormiddag.

Pagina's