• Training door Hikari Sasaki te Kortrijk

  HIKARI SASAKI, Olymisch kampioene (-66kg)

  Onze club werd door Judoschool Kortrijk uitgenodigd om op woensdag 15 april 2015 deel te nemen aan een speciale trainingsdag van Judoschool Kortrijk in het sportcentrum Wembley, te Heule. 

  De trainingen werden gegeven door niemand minder dan HIKARI SASAKI, Olymisch kampioene (-66kg) in 1988 in Seoul en vice-wereldkampioene 1989.  Eveneens haalde ze de bronzen medaille op het WK 1987 en werd ze meerdere malen Japans kampioen. Vorig jaar haalde ze in de KODODAN de graad van 6e DAN. 

 • Ninjutsu bij Ippon Ryu

  Ninjutsu bij Ippon Ryu

  Maandag 29 maart was niet zomaar een les zelfverdediging. Gastlesgever Wim Lekens (Ex-Kickbokser en zoon van Paul Lekens) kwam namelijk helemaal vanuit Noorwegen - zijn thuisbasis - om ons kennis te laten maken met zijn sport Ninjutsu.

  Ninjutsu is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door bewoners van de bergstreken en gebaseerd op hun kennis van jacht- en vechttechnieken. Ninjutsu staat ook aan de oorsprong van het Kodokan Judo. Jigoro Kano creëerde het judo uit het Ninjutsu.

 • Graadverhogingen in de club

  Brechje Mestdag en Alexander Rosseel

  Behaalden de groene gordel: Brechje Mestdag en Alexander Rosseel - Behaalden de gele gordel: Mira Arteel en Amber De Clerck

  Bekwamen eveneens de gele gordel: Jason Dewitte Musoni en Iman Van De  Moere (niet op foto)

  Mira Arteel en Amber De Clerck