• Dag van de Brugse Sportclub

  Dag van de Brugse sportclub

  De dag van de Brugse sportclub gaat door op het Zand op zondag 13 september.

  De Dag van de Brugse Sportclub is een jaarlijkse doe-aan-sportbeurs op 't Zand. Tientallen sportclubs stellen hun werking voor aan het publiek. Dat gebeurt met infostanden, spectaculaire demonstraties en korte initiatielessen. De demo's vinden plaats op een podium en in een sfeervolle arena. De initiatielessen op kleine sportterreintjes, die tussen de standen worden opgebouwd.

 • Start nieuw sportseizoen!

  Start nieuw sportseizoen!

  Alle leeftijdsgroepen (uitgezonderd Kleuterjudo) starten op woensdag 2 september 2015. 

  Zelfverdediging start op maandag 7 september 2015.

  Kleuterjudo start op woensdag 9 september 2015.

  Er zijn gratis probeerlessen.

  Info in de zaal bij de start van de lessen.

 • Zelfverdediging voor volwassenen

  Zelfverdediging voor volwassenen

  Voor de zelfverdediging,  richten wij ons specifiek op de zachte bruikbare vormen gericht op de beroepen van de sociale sector (zorgpersoneel, onderwijs, begeleiders/opvoeders, ambulanciers) – en niet gericht zijn op de harde en krachtige militaire zelfverdedigingsvormen.

  In onze dagelijkse werkomgeving komen wij regelmatig of continue in contact met andere mensen (patiënten, bezoekers, leerlingen, klanten) en bestaat de kans dat wij geconfronteerd worden met allerlei vormen van agressie. In sommige beroepen is er een verhoogde kans dat je tijdens het uitoefenen van je job geconfronteerd wordt met allerhande vormen van brutaliteiten en lastige mensen.

 • Multimove - Kleuters

  Multimove - Kleuters

  Voor de kleuters wensen wij vooral te accentueren dat wij gericht zijn op de brede motorische basisvorming en ontwikkeling van het kind. 

  In recentelijke onderzoeken stelden de onderzoekers vast dat onze kinderen tussen 3 en 8 jaar een significante achterstand hebben opgelopen op het vlak van hun motorische vaardigheden ten opzichte van hun leeftijdsgenoten van 30 jaar geleden.