Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Deze morgen was er een ware pro fotoshoot met figuranten ter voorbereiding van nieuw promotie materiaal voor volgend seizoen. Merci Peter Roels en alle figuranten. 


Het zag er allemaal veelbelovend uit! We kijken nieuwsgierig uit naar het eindresultaat!"

Fotograaf Peter Roels uit Brugge

Hard werk loont!

De graadsverhogingen van 15 Maart 2017 zijn intussen al even achter de rug.

Proficiat aan allen die slaagden in hun opzet. Het was duidelijk dat de meeste judoka's een tandje bij gestoken hebben en de juiste gedrevenheid toonden om goed voor de dag te komen. Dit deed de trainers plezier !

We waren dan ook in het algemeen best tevreden over het getoonde niveau. In groep 3 mochten we zelf een 3de KYU  (Sabrina) en 2de KYU (Anne-Fleur)uitdelen na een uitstekend examen.

Maar we moeten de inhaalbeweging verder zetten. Een tweede streepje behalen zal nog een betere kennis- en toepassingsniveau vergen dan deze keer.

Goed gedreven komen trainen, thuis extra moeite doen om de te kennen technieken en woordjes te bekijken en dan komt dit zeker goed.

Paaseitjesverkoop

Paaseitjesverkoop

Zondag 12 maart trok een hele delegatie judoka's als "klokken van Rome" door de zonnige straten van Sint-Pieters en omstreken.

Liesbeth en Wendy en Vicky leidden dit alles - samen met enkele ouders - weer in goede banen. Dankzij hun inzet zijn er nu al om en bij de 150 doosjes de deur uit.

Een schitterend resultaat op een schitterende zondagnamiddag! Voor diegenen die nog eitjes willen kopen of verkopen, don't panic!, we hebben er nog. ;-)

Nog de hele maand zijn er doosjes te verkrijgen tijdens de trainingen.

Dus als je tantes en nonkels, vrienden en kennissen, buren en overburen hebt die de fel beheerde paaseitjes van Ippon Ryu Brugge niet in huis hebben, dan kan je hen nog een doosje aanbieden.

Aan alle judoka's die het startschot van onze paaseitjes-verkoop hebben gegeven, aan de ouders die hierbij geholpen hebben,

aan Liesbeth, Wendy en Vicky die achter de schermen alles tot in de puntjes hebben voorbereid en begeleid hebben: "Dank u wel!"

Paaseitjesverkoop

Anne-Fleur in Houthulst.

Anne-Fleur neemt deel aan een judotoernooi U13 in Houthulst.

Zondag 5 maart nam Anne-Fleur deel aan een judotoernooi U13 in Houthulst.

De verwachtingen waren  hoog gespannen: er waren veel deelnemers met een hoge plaats in de ranking.

Anne-Fleur moest het in haar reeks opnemen tegen 2 sterke judoka”s.

In haar eerste kamp nam zij meteen het voortouw en kwam een prachtige harai goshi in:  op het juiste moment, met snelheid  en technisch perfect uitgevoerd, dus meteen raak en IPPON. De tweede kamp kreeg zij een zeer sterke tegenstander voorgeschoteld. Maar toch: in en mum van tijd scoorde Anne-Fleur een wazari en vervolgens een Ippon met een vorm van o soto gari. 

Anne-Fleur, een dikke proficiat! Dit is ongetwijfeld het resultaat van je inzet tijdens de trainingen!

Training met olympische topatlete Ilse Heylen.

Training met olympische topatlete Ilse Heylen.

Zaterdag 25 februari zijn we met een delegatie van onze +U12 naar Oostkamp getrokken om er een training mee te volgen bij onze vrienden van Judoschool Marcel Degroote gegeven door de olympische topjudoka Ilse Heylen. Ilse is niet zomaar een judoka.

Ze stond meerdere keren op het podium voor het Europees Kampioenschap en haalde in 2004 brons op de Olympische Spelen in Athene.

Iemand waar we dus heel veel van kunnen leren. Een speelse losse opwarming zorgde al snel voor de juiste sfeer. Zo trainden we onze reactiesnelheid en vingers om een stevige kumi-kata te kunnen nemen. Op grond zagen we hoe je een uki, die met de buik op de grond ligt, efficiënt kunt kantelen en met daarop enkele varianten. Voor rechtstaand werk had ze ko-uchi-gari in petto, die dan gecombineerd werd met de vooraf geleerde kanteltechniek.

Het was een heel leuke training waar zowel jong als oud, wit als zwart van kon genieten en bijleren.

Achteraf maakte Ilse ook nog wat tijd om kaartjes en handtekeningen uit te delen.

Het was voor ons een grote eer en genoegen dat we erbij konden zijn!

Merci Judoschool Marcel Degroote!

Nieuwsbrief Januari 2017 | Nieuwe hoofdtrainer en nieuw bestuur

Beste leden en ouders,

Gezien onze voorzitter Michel Pilaert, schatbewaarster Ingrid Thomas en secretaris Peter De Brouwer het na hun 20 jarige inzet rustiger willen aan doen worden hun functies officieel overgenomen door:

  • Peter Christiaens, Voorzitter
  • Liesbeth Everaert, Secretaris
  • Wendy Meert, Penningmeester

Peter Roels, Jean-Paul Lamproye en Vicky Meert zullen bijkomende taken op zich nemen zodat het bestuur versterkt wordt in zijn taakuitvoering.

Onze Hoofdtrainer en Technisch Directeur is niemand minder dan Rudy Everaert. Rudy is de geschikte persoon om onze trainersstaf bij te sturen en het sportief beleid op zich te nemen. Rudy is 5 de DAN judo, bezit het BLOSO trainer A-diploma en is lid van de pedagogische commissie van de VJF. Hij is ook hoofdlesgever G-judo voor de Vlaamse trainersschool. Verder is Rudy ook docent Judo op de sportschool Ter Borcht in Meulebeke.

We zijn dan ook heel tevreden het sportief beleid van onze vereniging aan Rudy te mogen toevertrouwen!
We gaan onze uiterste best doen om jullie (klein en groot) een kwalitatief judo opleiding te bieden. De voorbereidingen van het nieuwe seizoen zijn reeds gestart !

Mochten er hierover vragen zijn dan mag je altijd iemand van ons aanspreken na de training. Ook mailen naar pechr@telenet.be (Peter Christiaens) kan.

We willen jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen. Samen kunnen we het mooie werk uit het verleden verder zetten en bouwen aan een nieuwe weg!

De geplande activiteit vriendjesdag is uitgesteld naar september 2017.

De beloofde trip naar Plopsaland zal doorgaan maar hiervoor moeten we nog een geschikte datum vinden. Wordt vervolgd!

Mogen we jullie vragen indien je niet aanwezig kan zijn op een training dit kort mede te delen aan het secretariaat liesbetheveraert@hotmail.com (0485/68 01 94). Liesbeth zal er dan voorzorgen dat de dienstdoende trainer verwittigd wordt.

Namens het nieuw bestuur,
Peter Christiaens

Nieuwsbrief in pdf

20 jaar Peter, Michel en Ingrid

20 jaar Peter, Michel en Ingrid

Vrijdag 23 december was een speciale dag, want toen werden Peter, Michel en Ingrid in de bloemetjes (en Champagne ;-)) gezet!

20 jaar geleden begon het allemaal met hen en al 20 jaar zetten zij zich volledig belangeloos in voor de club! Reden genoeg dus om hen eens te verrassen met een mooi feest!

Het feest begon met een leuke eigentijdse judo-demo van onze allerkleinsten. Daarna werden onze 3 feestvarkens geprezen en in de bloemetjes gezet door Annick Lambrecht (Schepen van sport),

Jacques Martens (Voorzitter van de Belgische Judobond en ondervoorzitter van de VJF) en onze eigen aller charmantste Liesbeth Everaert. 

Michel zijn judo-verleden valt niet samen te vatten in 2 zinnen. Hij heeft meerdere clubs helpen oprichten, was zelf voorzitter van de Vlaamse Judo Federate en is sowieso van groot belang geweest in de judowereld. Het is een grote eer om iemand als Michel als voorzitter van je club te hebben! Peter is Michel's rechter hand. Zijn soulmate. Iemand waar je altijd kan op rekenen en op terugvallen.

De stille werker achter de coulissen en het lijdend voorwerp tijdens Michels' trainingen ;-). En achter elke grote man staat een sterke vrouw. Ingrid (Michel's wederhelft) is degene die jaren lang er voor gezorgd heeft dat de boekhouding tot in de puntjes correct was! Als Ingrid iets deed kon je er prat op gaan dat het in orde was! Streng maar rechtvaardig, zo is Ingrid.

Na al die lovende woorden voor Peter, Michel en Ingrid was het tijd voor het losse gedeelte. De dorstigen werden gelaafd met cava of met een fruitsapje, de honger werd gestild met overheerlijke broodjes (Bedankt meneer de architect! ;-)

Er werd nog veel nagepraat met alle aanwezige leden en oud-leden. Herinneringen werden weer opgehaald en allerlei leuke anekdotes passeerden de revue.

Peter, Michel & Ingrid zetten in 2017 een stapje terug.

Ingrid laat het secretariaat over aan Wendy, Michel wordt als voorzitter vervangen maar komt wel nog les geven, en op Peter kan de club ook nog altijd rekenen als lesgever.

Peter, Michel en Ingrid, bedankt voor alles!

Kersttornooi 2016

Kersttornooi 2016

Naar goeie gewoonte werd ook dit jaar weer afgerond met het kersttornooi.

Daar meedoen belangrijker is dan winnen, werd er gestreden voor de eer en niet voor de medailles.

Iedereen zette zijn beste beentje, heupje of voetje voor en verschillende judokaatjes konden hun kampje winnen met een ippon!

Niet alleen op de mat was het leuk, ook de ouders en familieleden keken fier en trots naar hun kleine spruiten.

En al hun werk en inzet werd achteraf ook beloond. Alle deelnemertjes kregen een heus attest en konden kiezen tussen échte judo-slippers of een écht Ippon-Ryu-Brugge-T-shirt!

Hoor wie klopt daar kinderen!

Sinterklaas 2016

Vrijdag 2 december zagen we veel verbaasde gezichtjes bij onze kleinste judoka's toen er plots hard op de deur werd geklopt en Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten de gevechtssportzaal kwamen binnen gewandeld. De ene was al wat nerveuzer dan de andere, maar de Pieten konden snel het ijs breken met enkele spelletjes. Na wat ravotten vond Sinterklaas dat zijn pieten genoeg afgezien hadden en haalde hij zijn groot boek tevoorschijn.

Eén voor één kwamen ze bij de Sint. Onze goed heilige man wist iedereen goede raad te geven, puntjes waar nog wat aan gewerkt moest worden en complimentjes te geven.

Nadat de Pieten al het snoepgoed uitgedeeld hadden moesten ze er weer vandoor, want ze hadden nog drukke dagen voor de boeg.

En wij zongen, sprongen en we waren zo blij, want er waren geen stoute kindjes bij!

Paasstage 1ste week Paasvakantie 2016

3-daagse trainingsstage

3-daagse trainingsstage

Wanneer: dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 maart 2016 – van 9 tot 12 uur.

Voor wie: voor gemotiveerde judoka’s vanaf U13 (vanaf 11 jaar) U15 en U18.

Prijs: gratis voor clubleden.

Vandaag startte de Paastrainingsstage onder leiding van hoofdtrainer Michel.  De trainingsstage is gericht op de gemotiveerde judoka die zich wil vervolmaken in zijn favoriete sport.  Wij werken zeer gevarieerd aan de ontwikkeling van de conditioneel/fysiek, judo technisch/tactisch en mentale vaardigheden met een meer gerichte aanpak en op een hoger niveau dan de gewone wekelijkse clubtrainingen, zeker al omdat de training 2 keer 1 uur 20’ duurt, met 20 min pauze.

Pagina's