Jeugdontmoeting Wingene

Zaterdag 10 november trokken we met 6 judoka's naar Wingene.

Voor 4 van hen was het wel extra spannend, want het was de eerste keer dat ze aan een tornooi meededen! Dat bracht natuurlijk wat extra stress met zich mee. Dat samen met een nog wat te kort aan ervaring zorgde er voor dat het niet altijd verliep zoals de judokaatjes het zelf wilden. Maar desondanks lieten ze zich niet kennen. Zo wisten ze toch enkele overwinningen uit de brand te slepen!

Bram slaagde er zelfs in om bij zijn eerste deelname al zijn wedstrijden te winnen met ippon!

En ja, het kan zelfs nog straffer! Lincoln wist te winnen door enkel en alleen maar te groeten!! Als je dat al kan!! :-)

Onze 2 anciens Benito en Tibo waren niet meer aan hun proefstuk toe. Maar hun tegenstanders waren ook geen beginners. 't Was dus hard tegen onzacht, maar ook zij haalden het beste uit zichzelf naar boven met enkele overwinningen als resultaat.

Super gedaan allemaal!

 

De eerste test!

Sommigen kijken er naar uit, anderen zijn dan weer content als het achter de rug is. Maar bij allen voel je toch de spanning.

Bij de ene gaat het grondwerk beter dan het rechtstaande gedeelte. De één kan beter de overnames en de andere is beter in schakels. De ene worp ligt je ook beter dan de andere worp ... Iedereen heeft wel een beetje z'n toppertjes en z'n struikelblokken.

't Is dus altijd weer in volle spanning afwachten of het geheel goed genoeg was voor een streepje bij of een graadverhoging.

In groep 1 zitten er momenteel veel startertjes. Er werden dan ook maar enkel, daar waar het verdiend werd, streepjes uitgedeeld.  

In groep 2 mochten Ryan Fockenier en Bram De Leander hun oranje gordel in ontvangst nemen.

Khena Defurne en Benito Thijs lopen van nu af aan met een brede glimlach op hun gezicht met een groene gordel rond de lenden!

Een dikke proficiat aan allen die een stapje dichter bij een nieuw kleurtje staan of gestegen zijn in graad!

Vriendjesdag 2018

"De week van de sportclub".

Dit leek ons het ideale moment voor vriendjesdag!

Tijdens de trainingen konden jullie aan je vriendjes laten zien hoe goed jullie zijn in judo. Maar voor de vriendjes bleef het niet alleen bij kijken. Alle vriendjes en vriendinnetjes die mee waren mochten ook meetrainen. Allerlei leuke spelletjes zorgen ervoor dat we in een mum van tijd goed opgewarmd waren. Daarna werd er een worp en een houdgreep aangeleerd, dit alles onder de professionele begeleiding van hun "privé-sensei"-vriendje!

De vele lachende en rode gezichtjes op het einde van de les spraken boekdelen!

GOUD voor Ippon Ryu Brugge!

Het nieuwe seizoen is maar nog pas begonnen en we vallen al in de prijzen!

Onze jeugdwerking van 't vorig seizoen (2017-2018) werd namelijk bekroond door de Vlaamse Judo Federatie met een gouden label!

Voor we deze in ontvangst mochten nemen werd de jeugdwerking van de club streng onder de loep genomen. We werden gescreend op organisatorisch vlak, sociaal vlak - dit zowel tov andere clubs als leden onderling - op judo technisch vlak, als op ethisch en verantwoord sporten.

Dit gouden label hebben we allemaal samen verdiend!

Daarom willen we graag al onze judoka's bedanken, want zonder jullie is er gewoonweg geen Ippon Brugge! Ook willen we de ouders bedanken voor hun vertrouwen in onze club en de vele helpende handen die we krijgen tijdens de verschillende eventen. En uiteraard ook onze trainers voor hun wekelijkse inzet en de bestuurders die alles in goede banen leiden.

Samen zijn we een gouden top-team!

Fin du saison 2017-2018

Zoals bij alle mooie verhalen, hebben ook wij er ook voor gezorgd dat ons seizoen 2017-2018 eindigt met een happy end.

De laatste training was een superleuke groepstraining, gegeven door onze hoofdtrainer Rudy. Beetje opwarmen, beetje judo, beetje spelletjes, de perfecte mix tussen 't nuttige en 't aangename!

Na 't werk van de hoofdtrainer was het de toer aan de voorzitter. Ook al zegt hij dat hij niet graag speecht, hij heeft dat prima gedaan!

Daarna werd onze nieuwe zwarte gordel Vicky Meert nog eens extra in de kijker gezet en "Den Herman" bedankt met een cadeaubon voor een heel jaar belangeloze inzet en hulp.

En natuurlijk, als klap op de vuurpijl, de bekendmaking van de clubkampioenen. Voor groep 1 was dit Bram De Laender, bij groep 2 Lieselot Vancoppenolle en in groep 3 Jean-Paul Lamproye. Voor alle 3 nog eens een dikke proficiat!

Na het officiële stukje was het tijd om de kelen te smeren en de buiken te vullen. Dankzij de mooie zomerse avond konden we gezellig buiten aperitieven.

De mensen van Cafetaria Tempelhof zorgden dan weer voor overheerlijke spaghetti à volenté!

Achteraf werd er uiteraard nog heel wat afgepraat en -gelachen.

Het was een fin du saison zoals een fin du saison hoort te zijn

 

Als bestuur willen wij zeker en vast nog eens alle ouders extra bedanken voor hun vele ritten van en naar de trainingen en wedstrijden, voor hun helpende handen op activiteiten en hun vertrouwen in de club.

Onze judokaatjes wensen we veel succes toe tijdens de examenperiode en een super coole sportieve vakantie!

Geniet allemaal van jullie verlof en tot in september!!

 

Het Ippon-team.

1ste editie "Teambuilding"

Zaterdag 9 juni stond de eerste teambuilding-activiteit op de agenda!

Het was een heuse avonturentocht met tal van opdrachten en uitdagingen. In het begin waren we misschien wat te enthousiast en begonnen we aan de opdrachten met super veel goesting, maar met iets te weinig overleg. Al snel bleek dat een strak plan, strategie en samenwerking nodig was om alles tot een goed einde te brengen. Voor vele opdrachten bleek de oplossing te zitten in de combinatie van jong en oud, denkers en doeners, klein en groot, en kracht en souplesse.

En of het leuk was ... !? Aan het weer zal het zeker niet gelegen hebben! 

Bekijk maar eens snel de foto's!!

Black is beautiful!

Ja, ons Vicky heeft het gedaan!

Zondag 13 mei slaagde ze te Zele in het examen voor zwart!

Op zich is dit al een hele prestatie. Maar voor Vicky was het nog veel meer dan dat. Januari 2014 raakte Vicky 4 dagen voor ze voor zwart ging zwaar geblesseerd tijdens de laatste voorbereidingen voor dat examen.

Eind februari moest ze zelfs onder het mes, waarbij een stukje van haar hamstingpees gebruikt werd om er een nieuwe kruisband mee te maken. De mediale band in de rechter knie was quasi volledig gescheurd en de voorste kruisband volledig door. Na deze ingreep volgde een revalidatie van meer dan 9 maanden!

Maar ons Vicky - zoals het een échte judoka beaamt - is een vechtertje! Ze herpakte zich en begon terug -voor de 2de keer- met de tijdrovende en veeleisende voorbereidingen, met het ondertussen gekende schitterende resultaat: EEN ZWARTE GORDEL!!

Ook Samuel Hinoul van JC Heist willen we bedanken om haar sparringspartner te zijn op weg naar zwart en “uki" te zijn op het examen en Rudy Everaert voor z'n kennis en technische steun.

Nogmaals een dikke proficiat Vicky!!

 

't Laatste stressmomentje.

Wie dacht dat hij naar het einde van het seizoen wat kalmer aan kon doen heeft het mis! Woensdag 9 mei stonden de examens voor extra streepjes of graadverhoging weer op de agenda.

Zoals steeds stonden er weer heel wat gestreste judokaatjes op de mat. Maar wie z'n programma kende hoefde niets te vrezen.

Deze keer waren volgende judoka's bij de gelukkigen:

Uit groep 1 slaagden Mateo Bruneel, Minh-tri Bui, Vic Janssens, Axll Meulebrouck, Staf Ryckaert, Immanuel Sablon en Nathan Sinnaeve voor geel!

Bij groep 2 was het oranje voor Amber De Clerck, Thibault Noë, Benito Thijs, Joni Vanhaelemeersch en Lieselot Vancoppenolle. Mira Arteel draagt vanaf nu met trots een groene gordel.

In groep 3 was het oranje voor Lancelot Boden en Jerko Marain en duimen we voor Vicky Meert die zondag 13 mei voor zwart gaat.

 

Eiji Kikuchi

Judoclub Brugge nodigde ons uit om woensdag 18 april de gasttraining met Eiji Kikuchi bij hen mee te volgen. Eiji Kikuchi is 4de dan, op technisch gebied een échte judo-expert en ex-trainer van de Waalse Nationale ploeg.

Voor ons dus een hele eer om van hem les te krijgen. We waren dan ook met een hele delegatie aanwezig om zo een graantje van zijn kunnen en inzicht mee te pikken. Na de opwarming werden de valtechnieken nauwkeurig onder de loep genomen. Daarna werd er volop gewerkt aan het perfectioneren van hiza-guruma. Er volgden ook een hele reeks van mogelijke schakels.

Alweer werd duidelijk hoe eenvoudig en terzelfder tijd hoe complex judo kan zijn.

 

MultiMove!

MultiMove!

Woensdag 28 maart gaven we het startschot voor onze eerste reeks MultiMove-lesjes. Alle plaatsjes waren direct volzet, dus we kunnen hier zeker spreken van een succes!

We noemen het ook wel kleuterjudo, maar het stukje judo is nog zeer miniem. We leggen de focus vooral op de 12 basisvaardigheden zoals springen en landen, trekken en duwen, vangen en werpen, ... Vaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. De basis dus, niet alleen voor judo, maar voor vele sporten.

Onze trainsters volgend hiervoor een speciale opleiding zodat alles in goede banen loopt.

Pagina's