Lopen voor Xander.

Wie niet weet wat de Warmste Week is heeft waarschijnlijk de laatste maand op een andere planeet geleefd.

Ook Ippon Ryu Brugge wilde zijn steentje bijdragen aan dit mooi initiatief. We kozen als goed doel "Start West Vlaanderen".

In dec 2015 beviel trainster Vicky van haar zoontje Xander. Bij de geboorte bleek dat Xander het syndroom van Down had. Los daarvan waren er nog verschillende andere medische problemen. Wat iets moois moest worden werd voor Vicky's en haar familie een hele opgave. Van bij het begin werden ze gecontacteerd door "Start West-Vlaanderen".

"Start West-Vlaanderen" is een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen, jongeren en volwassenen met verstandelijke of meervoudige beperkingen. Ze hielpen Xander bij zijn ontwikkelingsvertraging en om het leefklimaat thuis zo gunstig mogelijk op te bouwen. Ook nu nog springen ze regelmatig binnen en helpen ze waar ze kunnen.

Ze zijn dus niet alleen een hulp voor Xander, maar voor het ganse gezin! 

Met trots kunnen we nu dan ook mededelen dat we voor "Start West-Vlaanderen" € 415,00 ingezameld hebben! Iets dat ons een zeer goed gevoel geeft!

Bij deze wensen we ook alle leden, ouders en sympathisanten gezellige kerstdagen toe en een gezond, sportief 2019!

Tot volgend jaar!

Graadverhoging - 2de editie

Zo leuk en ontspannen als  het er de woensdag aan toe ging, zo spannend en misschien ook wel wat gestresst ging het er de volgende training aan toe.

Want toen kregen diegene met genoeg aanwezigheden weer de kans om een streepje of zelfs een nieuwe gordel te verdienen.

Zoals steeds zijn er hier winnaars en verliezers. Aan diegene die het niet gehaald hebben kunnen we alleen maar adviseren om de moed niet op te geven, veel naar de trainingen te komen en goed op te letten tijdens de lessen. Bij het volgende examen zal het dan een stuk beter gaan. Een gordel krijg je trouwens niet, een gordel moet je verdienen.

En bij groep 1 was het Ian Strubbe die zijn oranje gordel verdiende.

Bij groep 2 werden Dante Krikheli en Thyamo Claeys geel en mochten Julien en Estephe Declerck, Stef Deschrijver en Gilles Vanaudenaerde een oranje gordel in ontvangst nemen!

Een dikke proficiat aan allemaal!

Doe zo verder!

Peter Christiaens geslaagd voor cursus trainer "Instructeur B Judo"!

Op het Sinterklaasfeestje was er nog een extra cadeautje voor onze voorzitter Peter Christiaens!

Onlangs vonden in Tielt de eindexamens plaats voor de cursus Instructeur B Judo, georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met de Vlaamse Judofederatie.

Na een jaar hard werken en leren les geven kwam voor Peter Christiaens, onze voorzitter, de bekroning van zijn inspanningen. 

Hij slaagde op schitterende wijze in zijn examens.

De pedagogische en de praktische scholing van de judotechnieken waren een serieuse uitdaging, maar Peter heeft dit alles tot een goed einde gebracht.

Hiermee heeft Judoclub Ippon Ryu Brugge een volwaardige trainer bij!.

En nu op naar Instructeur A Judo ... ;-)

 

Peter, hartelijk proficiat met het balen van uw diploma Instructeur B Judo!!

Vanwege het bestuur, de trainers en alle leden van Judoclub Ippon Ryu Brugge.

Het grote Sinterklaas-judo-feest!

Woensdag 5 december was weer zo'n dag waar al onze jonge judokaatjes halsreikend naar uit keken.

Want - hoe kon het ook anders - dan kregen we bezoek van de goede Sint met zijn 2 zotte Pieten. Onze special guests werden alvast warm onthaald met Sinterklaasliedjes.

Terwijl de Sint glimlachend toe keek, deden de Pieten mee met de opwarming. Tot grote hilariteit van de judoka's! Want ze konden het niet laten om constant grappen en grollen uit te halen.

Na de opwarming volgde er een laagdrempelig mini tornooitje. Hierop waren de judoka's van Judoschool Marcel Degroote uit Oostkamp uitgenodigd. Zo waren de sparringpartners eens voor iedereen anders.

Na iedere afgewerkte poule mochten de kids tot bij de Sint komen. Na wat wijze woorden, wat tips en een schouderklopje mochten ze ook nog een zak snoepgoed in ontvangst nemen.

Terug een evenement waarbij iedereen met een goed gevoel de dojo heeft verlaten.

Jeugdontmoeting Wingene

Zaterdag 10 november trokken we met 6 judoka's naar Wingene.

Voor 4 van hen was het wel extra spannend, want het was de eerste keer dat ze aan een tornooi meededen! Dat bracht natuurlijk wat extra stress met zich mee. Dat samen met een nog wat te kort aan ervaring zorgde er voor dat het niet altijd verliep zoals de judokaatjes het zelf wilden. Maar desondanks lieten ze zich niet kennen. Zo wisten ze toch enkele overwinningen uit de brand te slepen!

Bram slaagde er zelfs in om bij zijn eerste deelname al zijn wedstrijden te winnen met ippon!

En ja, het kan zelfs nog straffer! Lincoln wist te winnen door enkel en alleen maar te groeten!! Als je dat al kan!! :-)

Onze 2 anciens Benito en Tibo waren niet meer aan hun proefstuk toe. Maar hun tegenstanders waren ook geen beginners. 't Was dus hard tegen onzacht, maar ook zij haalden het beste uit zichzelf naar boven met enkele overwinningen als resultaat.

Super gedaan allemaal!

 

De eerste test!

Sommigen kijken er naar uit, anderen zijn dan weer content als het achter de rug is. Maar bij allen voel je toch de spanning.

Bij de ene gaat het grondwerk beter dan het rechtstaande gedeelte. De één kan beter de overnames en de andere is beter in schakels. De ene worp ligt je ook beter dan de andere worp ... Iedereen heeft wel een beetje z'n toppertjes en z'n struikelblokken.

't Is dus altijd weer in volle spanning afwachten of het geheel goed genoeg was voor een streepje bij of een graadverhoging.

In groep 1 zitten er momenteel veel startertjes. Er werden dan ook maar enkel, daar waar het verdiend werd, streepjes uitgedeeld.  

In groep 2 mochten Ryan Fockenier en Bram De Leander hun oranje gordel in ontvangst nemen.

Khena Defurne en Benito Thijs lopen van nu af aan met een brede glimlach op hun gezicht met een groene gordel rond de lenden!

Een dikke proficiat aan allen die een stapje dichter bij een nieuw kleurtje staan of gestegen zijn in graad!

Vriendjesdag 2018

"De week van de sportclub".

Dit leek ons het ideale moment voor vriendjesdag!

Tijdens de trainingen konden jullie aan je vriendjes laten zien hoe goed jullie zijn in judo. Maar voor de vriendjes bleef het niet alleen bij kijken. Alle vriendjes en vriendinnetjes die mee waren mochten ook meetrainen. Allerlei leuke spelletjes zorgen ervoor dat we in een mum van tijd goed opgewarmd waren. Daarna werd er een worp en een houdgreep aangeleerd, dit alles onder de professionele begeleiding van hun "privé-sensei"-vriendje!

De vele lachende en rode gezichtjes op het einde van de les spraken boekdelen!

GOUD voor Ippon Ryu Brugge!

Het nieuwe seizoen is maar nog pas begonnen en we vallen al in de prijzen!

Onze jeugdwerking van 't vorig seizoen (2017-2018) werd namelijk bekroond door de Vlaamse Judo Federatie met een gouden label!

Voor we deze in ontvangst mochten nemen werd de jeugdwerking van de club streng onder de loep genomen. We werden gescreend op organisatorisch vlak, sociaal vlak - dit zowel tov andere clubs als leden onderling - op judo technisch vlak, als op ethisch en verantwoord sporten.

Dit gouden label hebben we allemaal samen verdiend!

Daarom willen we graag al onze judoka's bedanken, want zonder jullie is er gewoonweg geen Ippon Brugge! Ook willen we de ouders bedanken voor hun vertrouwen in onze club en de vele helpende handen die we krijgen tijdens de verschillende eventen. En uiteraard ook onze trainers voor hun wekelijkse inzet en de bestuurders die alles in goede banen leiden.

Samen zijn we een gouden top-team!

Fin du saison 2017-2018

Zoals bij alle mooie verhalen, hebben ook wij er ook voor gezorgd dat ons seizoen 2017-2018 eindigt met een happy end.

De laatste training was een superleuke groepstraining, gegeven door onze hoofdtrainer Rudy. Beetje opwarmen, beetje judo, beetje spelletjes, de perfecte mix tussen 't nuttige en 't aangename!

Na 't werk van de hoofdtrainer was het de toer aan de voorzitter. Ook al zegt hij dat hij niet graag speecht, hij heeft dat prima gedaan!

Daarna werd onze nieuwe zwarte gordel Vicky Meert nog eens extra in de kijker gezet en "Den Herman" bedankt met een cadeaubon voor een heel jaar belangeloze inzet en hulp.

En natuurlijk, als klap op de vuurpijl, de bekendmaking van de clubkampioenen. Voor groep 1 was dit Bram De Laender, bij groep 2 Lieselot Vancoppenolle en in groep 3 Jean-Paul Lamproye. Voor alle 3 nog eens een dikke proficiat!

Na het officiële stukje was het tijd om de kelen te smeren en de buiken te vullen. Dankzij de mooie zomerse avond konden we gezellig buiten aperitieven.

De mensen van Cafetaria Tempelhof zorgden dan weer voor overheerlijke spaghetti à volenté!

Achteraf werd er uiteraard nog heel wat afgepraat en -gelachen.

Het was een fin du saison zoals een fin du saison hoort te zijn

 

Als bestuur willen wij zeker en vast nog eens alle ouders extra bedanken voor hun vele ritten van en naar de trainingen en wedstrijden, voor hun helpende handen op activiteiten en hun vertrouwen in de club.

Onze judokaatjes wensen we veel succes toe tijdens de examenperiode en een super coole sportieve vakantie!

Geniet allemaal van jullie verlof en tot in september!!

 

Het Ippon-team.

1ste editie "Teambuilding"

Zaterdag 9 juni stond de eerste teambuilding-activiteit op de agenda!

Het was een heuse avonturentocht met tal van opdrachten en uitdagingen. In het begin waren we misschien wat te enthousiast en begonnen we aan de opdrachten met super veel goesting, maar met iets te weinig overleg. Al snel bleek dat een strak plan, strategie en samenwerking nodig was om alles tot een goed einde te brengen. Voor vele opdrachten bleek de oplossing te zitten in de combinatie van jong en oud, denkers en doeners, klein en groot, en kracht en souplesse.

En of het leuk was ... !? Aan het weer zal het zeker niet gelegen hebben! 

Bekijk maar eens snel de foto's!!

Pagina's