1ste editie "Teambuilding"

Zaterdag 9 juni stond de eerste teambuilding-activiteit op de agenda!

Het was een heuse avonturentocht met tal van opdrachten en uitdagingen. In het begin waren we misschien wat te enthousiast en begonnen we aan de opdrachten met super veel goesting, maar met iets te weinig overleg. Al snel bleek dat een strak plan, strategie en samenwerking nodig was om alles tot een goed einde te brengen. Voor vele opdrachten bleek de oplossing te zitten in de combinatie van jong en oud, denkers en doeners, klein en groot, en kracht en souplesse.

En of het leuk was ... !? Aan het weer zal het zeker niet gelegen hebben! 

Bekijk maar eens snel de foto's!!

Black is beautiful!

Ja, ons Vicky heeft het gedaan!

Zondag 13 mei slaagde ze te Zele in het examen voor zwart!

Op zich is dit al een hele prestatie. Maar voor Vicky was het nog veel meer dan dat. Januari 2014 raakte Vicky 4 dagen voor ze voor zwart ging zwaar geblesseerd tijdens de laatste voorbereidingen voor dat examen.

Eind februari moest ze zelfs onder het mes, waarbij een stukje van haar hamstingpees gebruikt werd om er een nieuwe kruisband mee te maken. De mediale band in de rechter knie was quasi volledig gescheurd en de voorste kruisband volledig door. Na deze ingreep volgde een revalidatie van meer dan 9 maanden!

Maar ons Vicky - zoals het een échte judoka beaamt - is een vechtertje! Ze herpakte zich en begon terug -voor de 2de keer- met de tijdrovende en veeleisende voorbereidingen, met het ondertussen gekende schitterende resultaat: EEN ZWARTE GORDEL!!

Ook Samuel Hinoul van JC Heist willen we bedanken om haar sparringspartner te zijn op weg naar zwart en “uki" te zijn op het examen en Rudy Everaert voor z'n kennis en technische steun.

Nogmaals een dikke proficiat Vicky!!

 

't Laatste stressmomentje.

Wie dacht dat hij naar het einde van het seizoen wat kalmer aan kon doen heeft het mis! Woensdag 9 mei stonden de examens voor extra streepjes of graadverhoging weer op de agenda.

Zoals steeds stonden er weer heel wat gestreste judokaatjes op de mat. Maar wie z'n programma kende hoefde niets te vrezen.

Deze keer waren volgende judoka's bij de gelukkigen:

Uit groep 1 slaagden Mateo Bruneel, Minh-tri Bui, Vic Janssens, Axll Meulebrouck, Staf Ryckaert, Immanuel Sablon en Nathan Sinnaeve voor geel!

Bij groep 2 was het oranje voor Amber De Clerck, Thibault Noë, Benito Thijs, Joni Vanhaelemeersch en Lieselot Vancoppenolle. Mira Arteel draagt vanaf nu met trots een groene gordel.

In groep 3 was het oranje voor Lancelot Boden en Jerko Marain en duimen we voor Vicky Meert die zondag 13 mei voor zwart gaat.

 

Eiji Kikuchi

Judoclub Brugge nodigde ons uit om woensdag 18 april de gasttraining met Eiji Kikuchi bij hen mee te volgen. Eiji Kikuchi is 4de dan, op technisch gebied een échte judo-expert en ex-trainer van de Waalse Nationale ploeg.

Voor ons dus een hele eer om van hem les te krijgen. We waren dan ook met een hele delegatie aanwezig om zo een graantje van zijn kunnen en inzicht mee te pikken. Na de opwarming werden de valtechnieken nauwkeurig onder de loep genomen. Daarna werd er volop gewerkt aan het perfectioneren van hiza-guruma. Er volgden ook een hele reeks van mogelijke schakels.

Alweer werd duidelijk hoe eenvoudig en terzelfder tijd hoe complex judo kan zijn.

 

MultiMove!

MultiMove!

Woensdag 28 maart gaven we het startschot voor onze eerste reeks MultiMove-lesjes. Alle plaatsjes waren direct volzet, dus we kunnen hier zeker spreken van een succes!

We noemen het ook wel kleuterjudo, maar het stukje judo is nog zeer miniem. We leggen de focus vooral op de 12 basisvaardigheden zoals springen en landen, trekken en duwen, vangen en werpen, ... Vaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. De basis dus, niet alleen voor judo, maar voor vele sporten.

Onze trainsters volgend hiervoor een speciale opleiding zodat alles in goede banen loopt.

Hoodies voor iedereen!

Judo Hoodies voor iedereen!

Sinds begin maart kunnen we met opgeheven hoofd en de borst vooruit pronken met onze nieuwe hoodies! Ik denk dat iedereen het erover eens is: het resultaat mag gezien zijn! En ook gezien worden! Ze zijn ideaal om te dragen van en naar de trainingen, wedstrijden en op activiteiten. Draag ze met trots!

Voor wie nog geen geeft, niet getreurd, volgend seizoen plannen we terug een verkoop.

Bij deze willen we toch ook nog eens onze sponsor Yves Stroo bedanken voor zijn sponsoring. Zonder zijn extra bijdrage zou dit niet mogelijk geweest zijn!

www.archi2.be

Uitstel is geen afstel!

Uitstel is geen afstel!

Woensdag 28 februari. Het examen voor de graadsverhoging. Doordat dit examen normaal net voor de krokusvakantie gepland was, kregen onze judoka's nog wat extra tijd om hun programma in te studeren.

Heel wat judokaatjes konden aantonen dat ze vooruitgang geboekt hadden. Dit werd dan ook beloond met een (extra) streepje. Doe zo verder! Iedere streepje is een stap dichterbij een nieuwe gordel!

In groep 1 was dit zo voor Stef, Lincoln, Gaetan, Tenzin, Ian en Gilles. Zij behaalden allemaal hun gele gordel. In groep 2 lopen voortaan de broers Jasper & Ruben, Lotte, Ryan, Leon en Cedrik met een gele gordel rond hun buik.

 Isaac, Lovely, Helen en Edward mogen vanaf nu pronken met hun oranje gordel.

Proficiat allemaal!

Paaseitjesverkoop!

Op zondagmiddag 25 februari trokken we traditiegetrouw weer door de straten van Sint- Pieters met een heuse groep enthousiaste judoka’s en een pak hulpvaardige ouders.

Als echte ijsberen trotseerden we temperaturen rond het vriespunt met één gezamenlijk doel: onze jaarlijkse paaseitjesverkoop.

Goed ingeduffeld tegen de koud en doosjes paaseitjes in de hand gingen we van deur tot deur. Groot was de verbazing toen we na ongeveer een uur verkopen al terug naar de auto moesten stappen om onze bolderkar opnieuw aanvullen!

Na een deugddoende pauze waren we weer opgewarmd voor deel 2. In het totaal verkochten we die middag een goeie 160 dozen!

De motivatie van de ouders en kids was super! Een sterk staaltje teamwork.

De deur-aan-deur verkoop werd afgerond bij de ouders van Mira die ons trakteerden op warme chocolademelk, broodpudding en cupcakes.

Moe maar heel tevreden keerden we terug huiswaards.

Graag willen wij iedereen bedanken voor alle geleverde inspanningen die onze verkoop tot een groot succes maakten! Bedankt judoka's! Bedankt ouders! En nog een extra merci aan Sofie en Jan voor het hul onthaal bij hen thuis!

Jullie waren allemaal top!!

Kersttornooi 2017

Ook dit jaar kon het jaarlijkse Kersttornooi niet uitblijven. De ideale gelegenheid voor de judoka's om hun kunnen te tonen aan ouders en familie, en voor velen ook "de" gelegenheid om eens te proeven van het competitiegebeuren. Dit alles op een heel losse, vriendschappelijke en toegankelijke manier waarbij er geen winnaars en verliezers zijn.

Iedere deelnemer kreeg dan ook de enige échte Ippon Ryu medaille!

Nieuw dit jaar was de jeneverbar, wat bij vele toeschouwers wel gesmaakt werd.

Een appel-, vanille- of graanjenevertje kan er altijd wel in niewaar!

Sinterklaas kapoentje

Woensdag 6 december kregen we hoog bezoek in onze dojo. Niemand minder dan de goed heilige man Sinterklaas himself geflankeerd door zijn 2 trouwe Pieten kwam naar de training van onze jongste kornuiten kijken.

De Pieten konden het natuurlijk niet laten om de training over te nemen en speelden leuke spelletjes met de judoka's. Sinterklaas keek geamuseerd toe.

Nadat onze kids de Sint verwend hadden met een dansje, was het tijd dat de Sint de kinderen verwende. Na een kort gesprekje met de Sint kregen ze een grote zak snoep. Lekker, lekker, lekker!

Hopelijk komt hij met zijn volgende verjaardag weer voorbij ons zaaltje!

Pagina's