Jeugdtornooi Eernegem.

Ondertussen zijn we ook toe aan ons laatste judo tornooi waar we met de club aan deelnemen.

6 judoka's gingen de uitdaging niet uit de weg. De ene had al wat meer wedstrijdervaring dan de andere. Mira, Tibo, Stef en Bram hebben ondertussen al wat kampjes op hun teller waardoor ze al wat zelfzekerder en met minder stress aan hun kampje begonnen.

Van Gaetan en Lieselotte was het respectievelijk hun 1ste en 2de tornooi. Stress, zenuwen en onzekerheid speelden daar dus wel wat mee. Iets waar elke beginnende wedstrijdjudoka door moet. Maar ze hebben zich waardig verdedigd! Onze Gaetan kon zelfs een kampje winnen! Niet slecht voor een eerste keer! Aan onze startertjes: "blijven volhouden, en jullie komen er wel!"

De "anciens" met al wat meer wedstrijdervaring deden het goed. enkel konden zelfs al hun kampjes verzilveren! Op een tornooi worden kleine foutjes natuurlijk snel afgestraft. Een harde leerschool, maar zo weet je meteen ook waar je zwakkere punten liggen en waar je in de training aan moet werken.

We waren tevreden van alle deelnemers. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, soms met winst, soms met verlies, maar altijd met de volle inzet!

Paaseitjes verkoop.

Al enkele jaren wordt er in onze club een grandioze paaseitjes verkoop georganiseerd. Deze centjes worden gebruikt om activiteiten te sponsoren zodat leden hieraan kunnen deelnemen aan zéér gunstige tarieven.

Ook dit jaar was er een leuke en succesvolle deur aan deur verkoop. We waren met minder dan vorig jaar maar de inzet was enorm! Waarvoor dank!

Ondertussen is het ook een traditie geworden dat alle verkoopers achteraf beloond worden met warme chocolademelk, taart en cake ten huize de familie Arteel.

Merci Sofie!!

 

Week tegen pesten.

Van 22 februari tot 1 maart organiseerden Vlaanderen samen met Ketnet de week tegen pesten.

Wij vonden dat wij als sportclub deze kans niet konden laten liggen om een moeilijk bespreekbaar onderwerp bespreekbaar te maken

Vooral op woensdag 27 februari zag onze judotraining er wat anders uit dan de gebruikelijke trainingen. Zowel in groep 1 als bij groep 2 werd de les gestart met het plaatsen van de 4 stippen op de hand gevolgd door een super leuk kwartetspel waar de judoka’s zo snel mogelijk met hun groepje dezelfde kaarten moesten verzamelen.

Na het spel werden er kleine gesprekjes gevoerd met de judoka’s: Wat is pesten, ben je al zelf eens gepest geweest, hoe gaan we om met pesten, wat doen we met pesters … Al snel bleek dat dit een zeer boeiende stof was voor zowel judoka’s als de sensei’s.

We ronde dit af met mog enkele leuke teambuildingsspelletjes.

Wij willen nog eens alle judoka’s bedanken voor hun medewerking hier aan en hun openheid tijdens de gesprekken.

Ippon RIO @ the movie!

Dit jaar lieten we carnaval niet zomaar passeren bij Ippon Ryu Brugge. Voor 1 keer maakten de trainingen plaats voor "Ippon @ the movies", om met alle groepen samen naar de carnaval tekenfilm "RIO" te kijken.

Wie verkleed kwam werd beloond met een drankbonnetje in de cafetaria! En dit gold ook voor de ouders!! 

Zo zagen we Charly Chaplin, Jaws de haai, enkele ninja's, playmobielventjes, prinssesen, piraten en indianen, weerwolven, ... de revue passeren! Deze verkleedpartij zorgde er meteen voor dat de sfeer top was!

Maar eens het licht doofde en de beamer aan ging werd het muis stil in de zaal ... Iedereen ging op in het verhaal van de papegaai die niet kon vliegen en het verhaal over de betekenis van carnaval.

Achteraf werd er wel wat raar gekeken naar die bende verklede zotten in de cafetaria, maar daar trokken we ons niets van aan! :-)

Terug een avond om in te kaderen!

Lopen voor Xander.

Wie niet weet wat de Warmste Week is heeft waarschijnlijk de laatste maand op een andere planeet geleefd.

Ook Ippon Ryu Brugge wilde zijn steentje bijdragen aan dit mooi initiatief. We kozen als goed doel "Start West Vlaanderen".

In dec 2015 beviel trainster Vicky van haar zoontje Xander. Bij de geboorte bleek dat Xander het syndroom van Down had. Los daarvan waren er nog verschillende andere medische problemen. Wat iets moois moest worden werd voor Vicky's en haar familie een hele opgave. Van bij het begin werden ze gecontacteerd door "Start West-Vlaanderen".

"Start West-Vlaanderen" is een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen, jongeren en volwassenen met verstandelijke of meervoudige beperkingen. Ze hielpen Xander bij zijn ontwikkelingsvertraging en om het leefklimaat thuis zo gunstig mogelijk op te bouwen. Ook nu nog springen ze regelmatig binnen en helpen ze waar ze kunnen.

Ze zijn dus niet alleen een hulp voor Xander, maar voor het ganse gezin! 

Met trots kunnen we nu dan ook mededelen dat we voor "Start West-Vlaanderen" € 415,00 ingezameld hebben! Iets dat ons een zeer goed gevoel geeft!

Bij deze wensen we ook alle leden, ouders en sympathisanten gezellige kerstdagen toe en een gezond, sportief 2019!

Tot volgend jaar!

Graadverhoging - 2de editie

Zo leuk en ontspannen als  het er de woensdag aan toe ging, zo spannend en misschien ook wel wat gestresst ging het er de volgende training aan toe.

Want toen kregen diegene met genoeg aanwezigheden weer de kans om een streepje of zelfs een nieuwe gordel te verdienen.

Zoals steeds zijn er hier winnaars en verliezers. Aan diegene die het niet gehaald hebben kunnen we alleen maar adviseren om de moed niet op te geven, veel naar de trainingen te komen en goed op te letten tijdens de lessen. Bij het volgende examen zal het dan een stuk beter gaan. Een gordel krijg je trouwens niet, een gordel moet je verdienen.

En bij groep 1 was het Ian Strubbe die zijn oranje gordel verdiende.

Bij groep 2 werden Dante Krikheli en Thyamo Claeys geel en mochten Julien en Estephe Declerck, Stef Deschrijver en Gilles Vanaudenaerde een oranje gordel in ontvangst nemen!

Een dikke proficiat aan allemaal!

Doe zo verder!

Peter Christiaens geslaagd voor cursus trainer "Instructeur B Judo"!

Op het Sinterklaasfeestje was er nog een extra cadeautje voor onze voorzitter Peter Christiaens!

Onlangs vonden in Tielt de eindexamens plaats voor de cursus Instructeur B Judo, georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met de Vlaamse Judofederatie.

Na een jaar hard werken en leren les geven kwam voor Peter Christiaens, onze voorzitter, de bekroning van zijn inspanningen. 

Hij slaagde op schitterende wijze in zijn examens.

De pedagogische en de praktische scholing van de judotechnieken waren een serieuse uitdaging, maar Peter heeft dit alles tot een goed einde gebracht.

Hiermee heeft Judoclub Ippon Ryu Brugge een volwaardige trainer bij!.

En nu op naar Instructeur A Judo ... ;-)

 

Peter, hartelijk proficiat met het balen van uw diploma Instructeur B Judo!!

Vanwege het bestuur, de trainers en alle leden van Judoclub Ippon Ryu Brugge.

Het grote Sinterklaas-judo-feest!

Woensdag 5 december was weer zo'n dag waar al onze jonge judokaatjes halsreikend naar uit keken.

Want - hoe kon het ook anders - dan kregen we bezoek van de goede Sint met zijn 2 zotte Pieten. Onze special guests werden alvast warm onthaald met Sinterklaasliedjes.

Terwijl de Sint glimlachend toe keek, deden de Pieten mee met de opwarming. Tot grote hilariteit van de judoka's! Want ze konden het niet laten om constant grappen en grollen uit te halen.

Na de opwarming volgde er een laagdrempelig mini tornooitje. Hierop waren de judoka's van Judoschool Marcel Degroote uit Oostkamp uitgenodigd. Zo waren de sparringpartners eens voor iedereen anders.

Na iedere afgewerkte poule mochten de kids tot bij de Sint komen. Na wat wijze woorden, wat tips en een schouderklopje mochten ze ook nog een zak snoepgoed in ontvangst nemen.

Terug een evenement waarbij iedereen met een goed gevoel de dojo heeft verlaten.

Jeugdontmoeting Wingene

Zaterdag 10 november trokken we met 6 judoka's naar Wingene.

Voor 4 van hen was het wel extra spannend, want het was de eerste keer dat ze aan een tornooi meededen! Dat bracht natuurlijk wat extra stress met zich mee. Dat samen met een nog wat te kort aan ervaring zorgde er voor dat het niet altijd verliep zoals de judokaatjes het zelf wilden. Maar desondanks lieten ze zich niet kennen. Zo wisten ze toch enkele overwinningen uit de brand te slepen!

Bram slaagde er zelfs in om bij zijn eerste deelname al zijn wedstrijden te winnen met ippon!

En ja, het kan zelfs nog straffer! Lincoln wist te winnen door enkel en alleen maar te groeten!! Als je dat al kan!! :-)

Onze 2 anciens Benito en Tibo waren niet meer aan hun proefstuk toe. Maar hun tegenstanders waren ook geen beginners. 't Was dus hard tegen onzacht, maar ook zij haalden het beste uit zichzelf naar boven met enkele overwinningen als resultaat.

Super gedaan allemaal!

 

De eerste test!

Sommigen kijken er naar uit, anderen zijn dan weer content als het achter de rug is. Maar bij allen voel je toch de spanning.

Bij de ene gaat het grondwerk beter dan het rechtstaande gedeelte. De één kan beter de overnames en de andere is beter in schakels. De ene worp ligt je ook beter dan de andere worp ... Iedereen heeft wel een beetje z'n toppertjes en z'n struikelblokken.

't Is dus altijd weer in volle spanning afwachten of het geheel goed genoeg was voor een streepje bij of een graadverhoging.

In groep 1 zitten er momenteel veel startertjes. Er werden dan ook maar enkel, daar waar het verdiend werd, streepjes uitgedeeld.  

In groep 2 mochten Ryan Fockenier en Bram De Leander hun oranje gordel in ontvangst nemen.

Khena Defurne en Benito Thijs lopen van nu af aan met een brede glimlach op hun gezicht met een groene gordel rond de lenden!

Een dikke proficiat aan allen die een stapje dichter bij een nieuw kleurtje staan of gestegen zijn in graad!

Pagina's