Uitstel is geen afstel!

Uitstel is geen afstel!

Woensdag 28 februari. Het examen voor de graadsverhoging. Doordat dit examen normaal net voor de krokusvakantie gepland was, kregen onze judoka's nog wat extra tijd om hun programma in te studeren.

Heel wat judokaatjes konden aantonen dat ze vooruitgang geboekt hadden. Dit werd dan ook beloond met een (extra) streepje. Doe zo verder! Iedere streepje is een stap dichterbij een nieuwe gordel!

In groep 1 was dit zo voor Stef, Lincoln, Gaetan, Tenzin, Ian en Gilles. Zij behaalden allemaal hun gele gordel. In groep 2 lopen voortaan de broers Jasper & Ruben, Lotte, Ryan, Leon en Cedrik met een gele gordel rond hun buik.

 Isaac, Lovely, Helen en Edward mogen vanaf nu pronken met hun oranje gordel.

Proficiat allemaal!

Paaseitjesverkoop!

Op zondagmiddag 25 februari trokken we traditiegetrouw weer door de straten van Sint- Pieters met een heuse groep enthousiaste judoka’s en een pak hulpvaardige ouders.

Als echte ijsberen trotseerden we temperaturen rond het vriespunt met één gezamenlijk doel: onze jaarlijkse paaseitjesverkoop.

Goed ingeduffeld tegen de koud en doosjes paaseitjes in de hand gingen we van deur tot deur. Groot was de verbazing toen we na ongeveer een uur verkopen al terug naar de auto moesten stappen om onze bolderkar opnieuw aanvullen!

Na een deugddoende pauze waren we weer opgewarmd voor deel 2. In het totaal verkochten we die middag een goeie 160 dozen!

De motivatie van de ouders en kids was super! Een sterk staaltje teamwork.

De deur-aan-deur verkoop werd afgerond bij de ouders van Mira die ons trakteerden op warme chocolademelk, broodpudding en cupcakes.

Moe maar heel tevreden keerden we terug huiswaards.

Graag willen wij iedereen bedanken voor alle geleverde inspanningen die onze verkoop tot een groot succes maakten! Bedankt judoka's! Bedankt ouders! En nog een extra merci aan Sofie en Jan voor het hul onthaal bij hen thuis!

Jullie waren allemaal top!!

Kersttornooi 2017

Ook dit jaar kon het jaarlijkse Kersttornooi niet uitblijven. De ideale gelegenheid voor de judoka's om hun kunnen te tonen aan ouders en familie, en voor velen ook "de" gelegenheid om eens te proeven van het competitiegebeuren. Dit alles op een heel losse, vriendschappelijke en toegankelijke manier waarbij er geen winnaars en verliezers zijn.

Iedere deelnemer kreeg dan ook de enige échte Ippon Ryu medaille!

Nieuw dit jaar was de jeneverbar, wat bij vele toeschouwers wel gesmaakt werd.

Een appel-, vanille- of graanjenevertje kan er altijd wel in niewaar!

Sinterklaas kapoentje

Woensdag 6 december kregen we hoog bezoek in onze dojo. Niemand minder dan de goed heilige man Sinterklaas himself geflankeerd door zijn 2 trouwe Pieten kwam naar de training van onze jongste kornuiten kijken.

De Pieten konden het natuurlijk niet laten om de training over te nemen en speelden leuke spelletjes met de judoka's. Sinterklaas keek geamuseerd toe.

Nadat onze kids de Sint verwend hadden met een dansje, was het tijd dat de Sint de kinderen verwende. Na een kort gesprekje met de Sint kregen ze een grote zak snoep. Lekker, lekker, lekker!

Hopelijk komt hij met zijn volgende verjaardag weer voorbij ons zaaltje!

Streepjes en kleurtjes!

8 november. Voor vele judoka's een belangrijke datum. Een dag waarbij velen met de nodige stress en zenuwen op de mat komen want er vallen weer streepjes te verdienen, wie weet zelfs een nieuwe gordel!

Zoals steeds waren de trainers weer streng maar rechtvaardig. Een gordel krijg je tenslotte niet, een gordel moet je verdienen. En hoe hoger de graad, hoe strenger ze zijn! Zo hoort het ook.

Velen werden beloond met een streep, maar er werden ook 6 nieuwe gele gordels uitgedeeld en 3 nieuwe oranje!

Een dikke proficiat aan Julien Declerck, Thibault Noë, Amir Soltani, Darri'n Povec, Lieselot Vancoppenolle en Joni Vanhaelemeersch voor het behalen van geel.

Khena Defurne, Tibo Maes en Ivan Zazulia mogen vanaf nu met trots hun oranje gordel dragen!

De kop is eraf!

Zondag 2 oktober was het zover! Isaak, Mira, Edward en Tibo zetten hun eerste stap in het competitiewereldje! En ze deden dat goed! Heel goed zelfs! Elk op zich lieten ze mooie judo zien.

Hun tegenstanders waren niet van de minste. Vele waren judoka's met al heel wat competitie-ervaring op de teller, maar desondanks konden ze toch hun mannetje (en vrouwtje) staan. Er werd gewonnen met ippons en gescoord met punten, maar zoals dat nu eenmaal gaat met wedstrijden werden er ook kampjes verloren.

Op waarde geklopt worden zien wij niet als een verlies, maar een motivatie om nog harder en beter te trainen. Naast onze debutanten was ook (hoe kon het ook anders) ons competitiebeest An Fleur van de partij.

Als trainers zijn wij alvast zeer tevreden met de resultaten en de getoonde inzet! Als bij deze de trend gezet is, dan zullen we nog vele mooie momenten beleven in het competitiegebeuren.

Vriendjesdag.

We vlogen er dit seizoen direct in! Niet alleen met onze judovrienden, maar ook met al onze vriendjes en vriendinnetjes uit de straat, school, jeugdbeweging, familie, ...

Zo konden zij zaterdag 9 september van 15u tot 17u eens kennis leren maken met de judosport. De zusjes Meert, Liesbeth en Peter hadden alvast een mooi programma voor hen opgesteld.

Alles begon met een leuke speelse opwarming. Toen alle gezichtjes mooi rood begonnen te kleuren werden de valtechnieken aangeleerd. Ushiro ukemi, yoko ukemi hidari en migi ... Voor de aanwezige kids is dit nu geen Chinees Japans meer!

Na een verkwikkend drankje was het tijd voor het échte werk! Vicky leerde ze eerst alle aandachtspunten aan van de beenworp O-soto-gari om dan daarna vlot over te gaan naar de houdgreep hesa-gatame.

De vele lachende gezichtjes spraken boekdelen! Iedereen heeft er zeker en vast een leuke en leerrijke namiddag aan overgehouden. De koek achteraf hadden ze allemaal dik verdiend!

Examenstress!

Op de schoolbanken begint de examenstress pas half juni, maar op de mat kwamen de stresskriebels al eind mei.

Woensdag 24 mei was het laatste examen voor een extra streepje of een graadverhoging. Onder het alziend oog van Peter en Rudy werd het hele te kennen programma overlopen. Streng, maar rechtvaardig, zoals het hoort.

Sommigen hadden nog wat extra trainingen nodig, andere werden voor hun inzet en kunnen beloond met een streepje en enkelen waren zelfs goed bevonden - onder luid applaus van hun medejudoka's - voor een nieuwe gordel!

Een dikke proficiat aan alle leden die een streepje of nieuwe gordel kregen.

Inzet wordt altijd beloond!

Uitstap Plopsaland.

Velen keken al geruime tijd uit naar zondag 21 mei want dan stond de daguitstap naar Plopsaland ingepland!

Om 9u stonden alle judokaatjes gepakt en gezakt klaar aan het station in Brugge om richten De Panne te sporen.

Het weer stond alvast aan onze kant. Van 's morgens tot 's avond was ze ononderbroken van de partij.

Ideaal voor de Super Splash en het plein met de fonteintjes! Velen hebben het dan ook niet droog gehouden :-)

Alles wat draaide, op en neer, en over de kop ging werd getest door onze jonge durvers. Maar ook degenen met een kleiner hartje hebben ten volle van hun dag kunnen genieten. Een uitstap die zeker voor herhaling vatbaar is!

Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Deze morgen was er een ware pro fotoshoot met figuranten ter voorbereiding van nieuw promotie materiaal voor volgend seizoen. Merci Peter Roels en alle figuranten. 


Het zag er allemaal veelbelovend uit! We kijken nieuwsgierig uit naar het eindresultaat!"

Fotograaf Peter Roels uit Brugge

Pagina's