De kop is eraf!

Zondag 2 oktober was het zover! Isaak, Mira, Edward en Tibo zetten hun eerste stap in het competitiewereldje! En ze deden dat goed! Heel goed zelfs! Elk op zich lieten ze mooie judo zien.

Hun tegenstanders waren niet van de minste. Vele waren judoka's met al heel wat competitie-ervaring op de teller, maar desondanks konden ze toch hun mannetje (en vrouwtje) staan. Er werd gewonnen met ippons en gescoord met punten, maar zoals dat nu eenmaal gaat met wedstrijden werden er ook kampjes verloren.

Op waarde geklopt worden zien wij niet als een verlies, maar een motivatie om nog harder en beter te trainen. Naast onze debutanten was ook (hoe kon het ook anders) ons competitiebeest An Fleur van de partij.

Als trainers zijn wij alvast zeer tevreden met de resultaten en de getoonde inzet! Als bij deze de trend gezet is, dan zullen we nog vele mooie momenten beleven in het competitiegebeuren.

Vriendjesdag.

We vlogen er dit seizoen direct in! Niet alleen met onze judovrienden, maar ook met al onze vriendjes en vriendinnetjes uit de straat, school, jeugdbeweging, familie, ...

Zo konden zij zaterdag 9 september van 15u tot 17u eens kennis leren maken met de judosport. De zusjes Meert, Liesbeth en Peter hadden alvast een mooi programma voor hen opgesteld.

Alles begon met een leuke speelse opwarming. Toen alle gezichtjes mooi rood begonnen te kleuren werden de valtechnieken aangeleerd. Ushiro ukemi, yoko ukemi hidari en migi ... Voor de aanwezige kids is dit nu geen Chinees Japans meer!

Na een verkwikkend drankje was het tijd voor het échte werk! Vicky leerde ze eerst alle aandachtspunten aan van de beenworp O-soto-gari om dan daarna vlot over te gaan naar de houdgreep hesa-gatame.

De vele lachende gezichtjes spraken boekdelen! Iedereen heeft er zeker en vast een leuke en leerrijke namiddag aan overgehouden. De koek achteraf hadden ze allemaal dik verdiend!

Examenstress!

Op de schoolbanken begint de examenstress pas half juni, maar op de mat kwamen de stresskriebels al eind mei.

Woensdag 24 mei was het laatste examen voor een extra streepje of een graadverhoging. Onder het alziend oog van Peter en Rudy werd het hele te kennen programma overlopen. Streng, maar rechtvaardig, zoals het hoort.

Sommigen hadden nog wat extra trainingen nodig, andere werden voor hun inzet en kunnen beloond met een streepje en enkelen waren zelfs goed bevonden - onder luid applaus van hun medejudoka's - voor een nieuwe gordel!

Een dikke proficiat aan alle leden die een streepje of nieuwe gordel kregen.

Inzet wordt altijd beloond!

Uitstap Plopsaland.

Velen keken al geruime tijd uit naar zondag 21 mei want dan stond de daguitstap naar Plopsaland ingepland!

Om 9u stonden alle judokaatjes gepakt en gezakt klaar aan het station in Brugge om richten De Panne te sporen.

Het weer stond alvast aan onze kant. Van 's morgens tot 's avond was ze ononderbroken van de partij.

Ideaal voor de Super Splash en het plein met de fonteintjes! Velen hebben het dan ook niet droog gehouden :-)

Alles wat draaide, op en neer, en over de kop ging werd getest door onze jonge durvers. Maar ook degenen met een kleiner hartje hebben ten volle van hun dag kunnen genieten. Een uitstap die zeker voor herhaling vatbaar is!

Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Fotoshoot bij Fotograaf Peter Roels

Deze morgen was er een ware pro fotoshoot met figuranten ter voorbereiding van nieuw promotie materiaal voor volgend seizoen. Merci Peter Roels en alle figuranten. 


Het zag er allemaal veelbelovend uit! We kijken nieuwsgierig uit naar het eindresultaat!"

Fotograaf Peter Roels uit Brugge

Hard werk loont!

De graadsverhogingen van 15 Maart 2017 zijn intussen al even achter de rug.

Proficiat aan allen die slaagden in hun opzet. Het was duidelijk dat de meeste judoka's een tandje bij gestoken hebben en de juiste gedrevenheid toonden om goed voor de dag te komen. Dit deed de trainers plezier !

We waren dan ook in het algemeen best tevreden over het getoonde niveau. In groep 3 mochten we zelf een 3de KYU  (Sabrina) en 2de KYU (Anne-Fleur)uitdelen na een uitstekend examen.

Maar we moeten de inhaalbeweging verder zetten. Een tweede streepje behalen zal nog een betere kennis- en toepassingsniveau vergen dan deze keer.

Goed gedreven komen trainen, thuis extra moeite doen om de te kennen technieken en woordjes te bekijken en dan komt dit zeker goed.

Paaseitjesverkoop

Paaseitjesverkoop

Zondag 12 maart trok een hele delegatie judoka's als "klokken van Rome" door de zonnige straten van Sint-Pieters en omstreken.

Liesbeth en Wendy en Vicky leidden dit alles - samen met enkele ouders - weer in goede banen. Dankzij hun inzet zijn er nu al om en bij de 150 doosjes de deur uit.

Een schitterend resultaat op een schitterende zondagnamiddag! Voor diegenen die nog eitjes willen kopen of verkopen, don't panic!, we hebben er nog. ;-)

Nog de hele maand zijn er doosjes te verkrijgen tijdens de trainingen.

Dus als je tantes en nonkels, vrienden en kennissen, buren en overburen hebt die de fel beheerde paaseitjes van Ippon Ryu Brugge niet in huis hebben, dan kan je hen nog een doosje aanbieden.

Aan alle judoka's die het startschot van onze paaseitjes-verkoop hebben gegeven, aan de ouders die hierbij geholpen hebben,

aan Liesbeth, Wendy en Vicky die achter de schermen alles tot in de puntjes hebben voorbereid en begeleid hebben: "Dank u wel!"

Paaseitjesverkoop

Anne-Fleur in Houthulst.

Anne-Fleur neemt deel aan een judotoernooi U13 in Houthulst.

Zondag 5 maart nam Anne-Fleur deel aan een judotoernooi U13 in Houthulst.

De verwachtingen waren  hoog gespannen: er waren veel deelnemers met een hoge plaats in de ranking.

Anne-Fleur moest het in haar reeks opnemen tegen 2 sterke judoka”s.

In haar eerste kamp nam zij meteen het voortouw en kwam een prachtige harai goshi in:  op het juiste moment, met snelheid  en technisch perfect uitgevoerd, dus meteen raak en IPPON. De tweede kamp kreeg zij een zeer sterke tegenstander voorgeschoteld. Maar toch: in en mum van tijd scoorde Anne-Fleur een wazari en vervolgens een Ippon met een vorm van o soto gari. 

Anne-Fleur, een dikke proficiat! Dit is ongetwijfeld het resultaat van je inzet tijdens de trainingen!

Training met olympische topatlete Ilse Heylen.

Training met olympische topatlete Ilse Heylen.

Zaterdag 25 februari zijn we met een delegatie van onze +U12 naar Oostkamp getrokken om er een training mee te volgen bij onze vrienden van Judoschool Marcel Degroote gegeven door de olympische topjudoka Ilse Heylen. Ilse is niet zomaar een judoka.

Ze stond meerdere keren op het podium voor het Europees Kampioenschap en haalde in 2004 brons op de Olympische Spelen in Athene.

Iemand waar we dus heel veel van kunnen leren. Een speelse losse opwarming zorgde al snel voor de juiste sfeer. Zo trainden we onze reactiesnelheid en vingers om een stevige kumi-kata te kunnen nemen. Op grond zagen we hoe je een uki, die met de buik op de grond ligt, efficiënt kunt kantelen en met daarop enkele varianten. Voor rechtstaand werk had ze ko-uchi-gari in petto, die dan gecombineerd werd met de vooraf geleerde kanteltechniek.

Het was een heel leuke training waar zowel jong als oud, wit als zwart van kon genieten en bijleren.

Achteraf maakte Ilse ook nog wat tijd om kaartjes en handtekeningen uit te delen.

Het was voor ons een grote eer en genoegen dat we erbij konden zijn!

Merci Judoschool Marcel Degroote!

Nieuwsbrief Januari 2017 | Nieuwe hoofdtrainer en nieuw bestuur

Beste leden en ouders,

Gezien onze voorzitter Michel Pilaert, schatbewaarster Ingrid Thomas en secretaris Peter De Brouwer het na hun 20 jarige inzet rustiger willen aan doen worden hun functies officieel overgenomen door:

  • Peter Christiaens, Voorzitter
  • Liesbeth Everaert, Secretaris
  • Wendy Meert, Penningmeester

Peter Roels, Jean-Paul Lamproye en Vicky Meert zullen bijkomende taken op zich nemen zodat het bestuur versterkt wordt in zijn taakuitvoering.

Onze Hoofdtrainer en Technisch Directeur is niemand minder dan Rudy Everaert. Rudy is de geschikte persoon om onze trainersstaf bij te sturen en het sportief beleid op zich te nemen. Rudy is 5 de DAN judo, bezit het BLOSO trainer A-diploma en is lid van de pedagogische commissie van de VJF. Hij is ook hoofdlesgever G-judo voor de Vlaamse trainersschool. Verder is Rudy ook docent Judo op de sportschool Ter Borcht in Meulebeke.

We zijn dan ook heel tevreden het sportief beleid van onze vereniging aan Rudy te mogen toevertrouwen!
We gaan onze uiterste best doen om jullie (klein en groot) een kwalitatief judo opleiding te bieden. De voorbereidingen van het nieuwe seizoen zijn reeds gestart !

Mochten er hierover vragen zijn dan mag je altijd iemand van ons aanspreken na de training. Ook mailen naar pechr@telenet.be (Peter Christiaens) kan.

We willen jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen. Samen kunnen we het mooie werk uit het verleden verder zetten en bouwen aan een nieuwe weg!

De geplande activiteit vriendjesdag is uitgesteld naar september 2017.

De beloofde trip naar Plopsaland zal doorgaan maar hiervoor moeten we nog een geschikte datum vinden. Wordt vervolgd!

Mogen we jullie vragen indien je niet aanwezig kan zijn op een training dit kort mede te delen aan het secretariaat liesbetheveraert@hotmail.com (0485/68 01 94). Liesbeth zal er dan voorzorgen dat de dienstdoende trainer verwittigd wordt.

Namens het nieuw bestuur,
Peter Christiaens

Nieuwsbrief in pdf

Pagina's