De eerste test!

Judo is toch weer net iets anders dan andere sporten. Om één of andere reden kies je voor een sport, dan ga je trainen en gaandeweg, meestal volgens je eigen inzet en kunde word je beter in die sport. Zo is het ook bij judo. Maar dat beter worden, die kunde wordt op regelmatige basis getest. Slaag je voor de test, dan mag je aan het volgende pakketje leerstof beginnen. Slaag je niet, dan moet je nog even wat harder werken aan de struikelblokken. Dit is niet altijd simpel, maar wel noodzakelijk om te kunnen doorgroeien tot een judoka die zijn gordel met waarde en trots draagt. De eerste examens graadverhoging verliepen bij de meesten toch redelijk vlot. Verschillende judokaatjes verdienden een streepje als teken dat ze goed bezig zijn en goed op weg zijn om bij één van de volgende examens een nieuwe gordel te verdienen. 9 judoka's konden met trots een nieuw kleurtje ombinden!

In groep 1 mogen Hailey Strubbe, Noami Smeyers en David Ruptureanu de gele gordel omknopen, voor Maike Van Tuyckom is voortaan oranje haar kleur!

In groep 2 is het geel voor Kayden en Daiton Vermeulen, oranje voor Thyamo Claeys en Dante Krikheli. Estephe Declerck gaat nog een stapje verder en behoort nu tot het selecte groepje groene gordels!

Een dikke proficiat aan iedereen!!