Ippon Ryu's laatste Corona outdoor training!

En zo komen we dan, na nog 5 Corona outdoor trainingen, aan onze laatste outdoor workout. Wie alle corona-trainingen dapper mee heeft meegedaan heeft inmiddels 21 "wod's" op z'n naam staan. Ik denk dat zij er zeker mogen van zijn dat hun conditie er op vooruit zal zijn gegaan en dat de basis-judo-skills onderhouden zijn gebleven.

 

Die 21ste, laatste outdoor training van het seizoen mocht natuurlijk geen gewone outdoor training zijn als alle andere. Het werd een muzikale feest-editie!

"WELKOM TO TABATA!"

Een tabata is een reeks van 8 oefeningen die 20 seconden duren en waarbij je 10 seconden rust krijgt, dit alles op een lekker stevig muziekje! 20 seconden lijkt niet lang, maar vergis je niet! Zo hebben we 4 tabata's afgewerkt. Een warming-up tabata, een buikspier tabata, een armen en benen tabata en een cool-down tabata. Aan iedereen die de 4 tabata's heeft meegedaan: "Een dikke proficiat!" want dit was echt niet van de poes.

Nadat iedereen terug wat op adem was, was het tijd voor nog een half uurtje "judo met ingebeelde partner" Wat grondwerk, wat staand werk, schakeltjes en overnames ... Alles kwam aan bod. Soms wel wat raar met zo'n ingebeelde partner met dat judo toch een spel is van actie en reactie. Maar die basisbewegingen blijven inoefenen kan zeker geen kwaad. En ook hier was er een streepje muziek voorzien. Precies alsof we allemaal één of ander raar dansje aan het doen waren! Super leuk!

En toen zat het erop ...

Dit jaar zonder een "Fin du Saison" ... Maar hopelijk is tegen september weer alles een beetje genormaliseerd en kunnen we onze sport weer uitoefenen zoals het hoort.

Wij wensen jullie allemaal een schitterende vakantie toe! Speel veel buiten, geniet van het mooie weer en we zien elkaar begin september terug!

Tot dan!

Het Ippon team.