Happy New Year!!

Door de vele corona maatregelen was 2020 geen fijn jaar voor onze judoclub en zijn leden. Maar we kijken toch hoopvol uit naar 2021 en we geloven erin dat het op alle vlakken een beter jaar wordt!

Geniet van het samenzijn in jullie gezinsbubbel, zorg goed voor elkaar en hou het gezond!

Prettige feestdagen vanwege de trainers en het bestuur!

Eerste examen!

Onder normale omstandigheden zouden we onze judokas in december al voor de tweede keer de kans hebben gekregen om een streepje bij te halen of te verhogen in graad. Maar door de vele trainingen die weg gevallen zijn hebben we de eerste maanden van het nieuwe judo seizoen vooral gebruikt op alles op te frissen en de conditie weer wat op peil te krijgen.

En dat leek de juiste manier van werken te zijn. Vooral in groep 2 waren we zeer aangenaam verrast! Voor Ada en Danté resulteerde dit zelfs in een respectievelijke oranje en groene gordel!

Groep 1 deed ook zijn best en er kregen verschillende judokaatjes er een streepje bij, wat toch ook terug een stapje dichter bij een nieuwe gordel is.

Het zijn al moeilijke tijden geweest voor onze judo-sport, maar ondanks alle corona-perikelen zijn we toch blij met wat we gezien hebben.

Lange Piet op blitzbezoek

December. Voor de kids is dit traditioneel de maand waar ze al lang naar uitkijken, want traditioneel komt op 6 december de lieve goede Sint met cadeautjes en snoepgoed. Maar ook hier heeft het covid-beestje roet in de patatjes gegooid en hebben we dit hoog bezoek moeten uitstellen tot volgend jaar.

Tot - geheel onverwachts - op de deur werd geklopt. Eerst zacht geklopt, daarna hard geklopt. Wie zou dat zijn!?

Jawel hoor, daar was Lange Piet!! Stiekem - zonder dat de Sint het wist. Hij had een grote zak bij, vol met gezond snoepgoed voor iedereen! Uiteraard kon hij het niet laten om vlug nog wat grapjes uit te halen en eens te kijken hoe fliink iedereen aan het trainen was.

Maar na een goeie 5 minuutjes moest hij er helaas alweer van door, want de Sint mocht niet te weet komen dat hij toch binnen gesprongen was.

Maar ook als was het kort, het was super leuk en de inhoud van zijn zak super lekker!!

Dank u wel Lange Piet, tot volgend jaar!!

WE ARE BACK !!

Ja, we zijn terug!!

Woensdag 2 september vliegen we er weer volle bak in! Eindelijk kunnen we weer terug in onze dojo samen trainen.

Maar het corona-virus heeft nog niet afgeklopt, dus we moeten onszelf en elkaar nog goed beschermen tegen dat beestje. We zullen dan ook alle door de VJF opgestelde richtlijnen strikt volgen. Het zal dus nog niet 100% zijn zoals het was, maar we zijn dolblij dat weer judo kunnen doen.

Tot dan!

Het Ippon-Team.

Ippon Ryu's laatste Corona outdoor training!

En zo komen we dan, na nog 5 Corona outdoor trainingen, aan onze laatste outdoor workout. Wie alle corona-trainingen dapper mee heeft meegedaan heeft inmiddels 21 "wod's" op z'n naam staan. Ik denk dat zij er zeker mogen van zijn dat hun conditie er op vooruit zal zijn gegaan en dat de basis-judo-skills onderhouden zijn gebleven.

 

Die 21ste, laatste outdoor training van het seizoen mocht natuurlijk geen gewone outdoor training zijn als alle andere. Het werd een muzikale feest-editie!

"WELKOM TO TABATA!"

Een tabata is een reeks van 8 oefeningen die 20 seconden duren en waarbij je 10 seconden rust krijgt, dit alles op een lekker stevig muziekje! 20 seconden lijkt niet lang, maar vergis je niet! Zo hebben we 4 tabata's afgewerkt. Een warming-up tabata, een buikspier tabata, een armen en benen tabata en een cool-down tabata. Aan iedereen die de 4 tabata's heeft meegedaan: "Een dikke proficiat!" want dit was echt niet van de poes.

Nadat iedereen terug wat op adem was, was het tijd voor nog een half uurtje "judo met ingebeelde partner" Wat grondwerk, wat staand werk, schakeltjes en overnames ... Alles kwam aan bod. Soms wel wat raar met zo'n ingebeelde partner met dat judo toch een spel is van actie en reactie. Maar die basisbewegingen blijven inoefenen kan zeker geen kwaad. En ook hier was er een streepje muziek voorzien. Precies alsof we allemaal één of ander raar dansje aan het doen waren! Super leuk!

En toen zat het erop ...

Dit jaar zonder een "Fin du Saison" ... Maar hopelijk is tegen september weer alles een beetje genormaliseerd en kunnen we onze sport weer uitoefenen zoals het hoort.

Wij wensen jullie allemaal een schitterende vakantie toe! Speel veel buiten, geniet van het mooie weer en we zien elkaar begin september terug!

Tot dan!

Het Ippon team.

Ippon Ryu's eerste Corona Outdoor Training!

2 maanden, 3 weken ...

11 weken ...

77 dagen ...

1848 uur ...  Is het geleden dat we nog eens in levende lijve samen konden trainen

Het voelde dan ook super goed om elkaar vrijdag 29 mei te zien op de eerste Ippon Ryu Corona Outdoor training! De 18 vrije plekjes waren dan ook in geen tijd allemaal ingevuld. Uiteraard moesten we ons strikt aan alle corona-regeltjes houden en was de judo-training nog niet zoals vroeger, maar het is toch een eerste stap naar hoe het was. Het zonnetje zette het warme gevoel van terug samen te kunnen trainen nog eens extra in de verf.

Een lichte warming-up, een Peter-Te-Laat-wodje, een "tandoku renshyu"-tje (judo met ingebeelde partner), en als dessert wat stretchen, meer moest da niet zijn.

Vanaf nu trainen we elke vrijdagavond outdoor, en wie weet raken we voor het einde van het seizoen nog eens in onze vertrouwde dojo ...

Ippon Ryu's laatste Corona workout 16.

Ja, ja beste judo-vriendjes, je leest het goed, dit is de laatste Corona-workout om thuis te doen. :-(

Maar slecht nieuws zou ik dat niet noemen, want vanaf volgende week doen we de workouts samen in openlucht en met ook terug wat judo (tandoku renshyu) erbij. We zullen wel rekening moeten houden met alle opgelegde corona-regeltjes, maar dit zal zeker het plezier van weer samen te kunnen sporten niet bederven. Jullie zullen een eerste nieuwsbrief ontvangen met alle praktische info, en daarna een tweede nieuwsbrief met alle info over de eerste Ippon Ryu Corona Outdoor Training.

Maar vandaag doen we dus voor de laatste keer nog een wodje in ons kotje.

 

Wod hebben we nodig?

- Oh Yeah, wat zouden we zijn zonder een matje!?

- Een emmer, toch als je bepaalde oefeningen wil scalen (vereenvoudigen), en dat zou wel eens kunnen

  gebeuren in dit wod-tje.

- Een muur, tenzij je net die oefening met de muur scaled.

- en misschien best terug ook een personal coach voorzien die de tijd en de oefeningen bijhoudt en aanmoedigt wanneer nodig.

 

Wod gaan we doen?

- Reverse burpee into burpee

- Jumping lunges

- Wall walks

- Pistol squats

- Knees to elbows

- Tuck jumps

Hoe gaan we die oefeningen aan elkaar knobbelen? Wel, we gaan 5x 2 minuten werken en 1 minuut rust nemen. Iedere 2 minuten starten we met 6 reverse burpees into burpees. De resterende tijd doen we zoveel mogelijk: in ronde 1:  jumping lunges, in ronde 2: wall walks, in ronde 3: pistol squats ...

Dus:

minuut 1 & 2: 6 reverse burpees into burpee + rest van de tijd zoveel mogelijk jumping lunges

minuut 3: rust

minuut 4 & 5: 6 reverse burpees into burpee + rest van de tijd zoveel mogelijk wall walks

minuut 6: rust

minuut 7 & 8: 6 reverse burpees into burpee + rest van de tijd zoveel mogelijk pistol squats

minuut 9: rust

minuut 10 & 11: 6 reverse burpees into burpee + rest van de tijd zoveel mogelijk knees to elbow

minuut 12: rust

minuut 13 & 14: 6 reverse burpees into burpee + rest van de tijd zoveel mogelijk tuck jumps

Die "rest van de tijd" ( normaal nog een dikke minuut) is best nog lang om volle bak te gaan. Ononderbroken die tijd de oefening doen zal hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Deel daarom die tijd in in reeksen van bvb 5 herhalingen/5 secondetjes spiertjes rust geven/5 herhalingen/... Is het een oefening die je vlot kan, dan doe je bvb reeksen van 15 herhalingen. Probeer je wel aan die reeksen te houden. Het kan zijn dat je naar het einde van die 2 minuten toe zal je op je tanden moeten bijten om die reeksjes te halen, maar daarna heb je een volle minuut om terug op adem te komen. Dus een beetje hard zijn voor jezelf.

Wod gaan de sportieve mama's en papa's doen?

't Zelfde, maar 2x de kids-versie.

Lekker- lekker - lekker!

Goed om weten: "It's not about how good you are, but how bad you want it."

En met deze wijze woorden verlaat ik wod 16.

 

Doe jullie best, en tot wod 17!

Ippon Ryu's Corona workout 15.

Wod hebben we nodig?

- YES! Een matje!

- En deze keer 3 volle flessen water die je in een rugzak stopt.

Wod gaan we doen!?

- Thrusters

- Walking Lunges

- (Butterfly) Sit-Ups

Hoeveel keer!? Ewel, omdat dit wod nr 15 is, doen we alles 15x.

Maar we gaan dit opbouwen in 3 rondes.

Ronde nr 1: (7 + 5 + 3 = 15)

- Eerst doen we de 3 oefeningen elk 7x. Dus 7 thrusters, 7 walking lunges en 7 sit-ups

- Direct daarna (dus zonder rust!!) doen we de 3 oefeningen elk 5x. Dus 5 thrusters, 5 walking lunges en 5 sit-ups

- En weer direct daarna (dus weer zonder rust!!) doen we de 3 oefeningen elk 3x. Dus 3 thrusters, 3 walking lunges en 3 sit-ups

Nu krijgen jullie 2 minuten rust.

Ronde nr 2: (10 + 5 = 15)

- Nu beginnen we met de 3 oefeningen elk 10x te doen. Dus 10 thrusters, 10 walking lunges en 10 sit-ups

- Direct daarna doen we de 3 oefeningen elk 5x. Dus 5 thrusters, 5 walking lunges en 5 sit-ups

Nu krijgen jullie terug 2 minuten rust.

Ronde nr 3: (15 = 15)

- In deze laatste ronde doen we alles 15x! Dus 15 thrusters, 15 walking lunges en 15 sit-ups!

 

Wat doen onze sportieve mama's en de papa's?

Dezelfde oefeningen, ook in drie rondes, maar voor jullie is "45" the number of the day!

Dus:

Ronde nr 1: (21 + 15 + 9 = 45)

- Eerst doen we de 3 oefeningen elk 21x. Dus 21 thrusters, 21 walking lunges en 21 sit-ups

- Direct daarna de 3 oefeningen elk 15x. Dus 15 thrusters, 15 walking lunges en 15 sit-ups

- En weer direct daarna de 3 oefeningen elk 9x. Dus 9 thrusters, 9 walking lunges en 9 sit-ups

Ook jullie krijgen 2 minuten rust.

Ronde nr 2: (30 + 15 = 45)

- Nu beginnen we met de 3 oefeningen elk 30x te doen. Dus 30 thrusters, 30 walking lunges en 30 sit-ups

- Direct daarna de 3 oefeningen elk 15x. Dus 15 thrusters, 15 walking lunges en 15 sit-ups

En terug 2 minuten welverdiende rust.

Ronde nr 3: (alles 45x)

- In deze laatste ronde doen we dus alles 45x! Dus 45 thrusters, 45 walking lunges en 45 sit-ups!

Uiteraard doen jullie dit niet met flesjes water, maar vullen jullie de rugzak met zwaardere dingen. Boeken, zand, stenen, ... dit naar eigen kunnen. Ik had bvb een rugzak van 18kg, Lieve een gewicht van 12kg. Maar dit is slechts een referentie hé. Neem een gewicht met genoeg uitdaging. Je mag die reeksen ook indelen hé. Die 30 thrusters kan je bvb indelen in 3x 10 thrusters. 

Voila, jullie weten weer wat gedaan!

En gaat het soms wat moeilijker, weet dan: "Struggeling isn't an option, if you want to get better it's necessary!"

 

Succes allemaal!

 

Ippon Ryu's Corona workout 14.

Wod hebben we van doen?

- Geen wod zonder een mot!  (lees mat, maar anders reimde het niet, en 't is eens iets anders dan een mat!)

- 2 volle flessen water van minimum 1,5L (wil je eens iets anders, neem dan i.p.v. plat water spuitwater. Wil je eens sjiek doen neem dan 2   flessen cava of champagne, wil je eens zot doen, neem dan 2 flessen Brugsche Zot van 75cl, wil je eens ... enfin, je snapt het wel hé, wees creatief en personaliseer je wod!!)

Wod gaan we doen:

- Kneeling Push-Press (met beide armen samen)

- Alternating V-Ups (L=1, R=2, ...)

- Drop Squats

Hoeveel keer doen we wat ... ?

Het aantal van de eerste oefening doen we in de tweede oefening x2 en in de derder oefening x3.

En we beginnen de eerste oefening met 5 herhalingen. Da wil dus zeggen: 1ste oefening 5x, dan doe je de 2de oefening (2x5) 10x, en de 3de oefening (3x5) 15x. Snappy!?

Maar daarmee is de kous niet af. We herbeginnen bij oefening 1, maar de 1 herhaling minder. Is die reeks afgewerkt, dan herbeginnen we terug met oefening 1, weer met 1 herhaling minder, ...

Ben je niet mee!? No problem! Hieronder zie je perfect wat je wanneer moet doen!

Ronde 1: oefening 1: 5x - oefening 2: 10x - oefening 3: 15x

Ronde 2: oefening 1: 4x - oefening 2: 8x - oefening 3: 12x

Ronde 3: oefening 1: 3x - oefening 2: 6x - oefening 3: 9x

Ronde 4: oefening 1: 2x - oefening 2: 4x - oefening 3: 6x

Ronde 5: oefening 1: 1x - oefening 2: 2x - oefening 3: 3x

 

Waarom heel die uitleg, al je het hier gewoon kan aflezen? Wel, voor sommige zal dit meer dan zwaar genoeg zijn, voor andere zal dat misschien wat te gemakkelijk zijn. Daar we toch allemaal een beetje sportmensjes zijn en de lat voor onszelf toch wel hoog willen leggen, kan je deze wod naar je eigen kunnen verzwaren door in je eerste ronde meer herhalingen te doen. Zo kan je dan zelf uitrekenen hoeveel keer je de andere oefeningen moet doen.

Je kan ook een tandje bijsteken door bij oefening 1 zwaardere gewichten te nemen (bvb. met bakstenen i.p.v. met flessen water) Pas dus aan waar nodig en daag jezelf uit!

 

Wat doen de mama's en de papa's?

Dezelfde oefeningen, maar oefening 1 doen we 10x.

Dat wordt dus:

Ronde 1: oefening 1: 10x - oefening 2: 20x - oefening 3: 30x

Ronde 2: oefening 1: 9x - oefening 2: 18x - oefening 3: 27x

Ronde 3: oefening 1: 8x - oefening 2: 16x - oefening 3: 24x

Ronde 4: oefening 1: 7x - oefening 2: 14x - oefening 3: 21x

Ronde 5: oefening 1: 6x - oefening 2: 12x - oefening 3: 18x

....

Vervolg: kids-versie.

 

Ook hier, indien dit te easy is, kan je spelen met de aantallen in de eerste oefening of de flessen water vervangen door zwaardere gewichten. Wil je zwaardere gewichten maar je hebt geen 2 gelijke gewichten, neem dat 1 gewicht dat je met beide handen omhoog steekt. Dat kan bvb een zak zand zijn of een rugzak gevuld met boeken, ... Door dat dat gewicht dan met beide armen omhoog duwt mag je je gewicht aanzienlijk verhogen. 2 flessen water (= 3kg) mag je bvb vervangen door een rugzak van 4 of 5kg.

Voila, laat jullie maar weer eens goed gaan!

Weet, niets komt vanzelf: "Don't hope it gets better, train till it gets better!"

 

Succes!

Peter to Late!

Ippon Ryu's Corona workout 13.

Wod hebben we nodig:

- Juist! een matje!

- En bij deze wod meer dan ooit iemand die bijhoudt welke oefening je moet doen en hoeveel keer je die oefening moet doen.

- Een pulletje vocht en een zweetslunsje kunnen vandaag ook van pas komen, zeker als de mama's en papa's ook in actie schieten.

 

Wod gaan we doen:

In ronde 1:

1 Prisoner Get Up

1 Plank Walk Out

1 Reverse Lunges (links & rechts = 1)

1 Push-up

1 Prisoner Superman

1 Butterfly Sit-up

1 Burpee

1 Deck Squat (= candelstick roll to stand)

 

En dat gaan we in een piramide doen. Dat wil zeggen:

In ronde 1: alles 1x

In ronde 2: alles 2x (+1)

In ronde 3: alles 3x   (+2)

In ronde 4: alles 4x     (+3)

In ronde 5: alles 3x   (-2)

In ronde 6: alles 2x (-1)

In ronde 7: alles 1x 

Zijn jullie mee!? 'k Hoop van wel, zo niet zal het filmpje alles wel duidelijk maken.

 

Wod gaan de mama's en papa's met goesting doen?

Dezelfde oefeningen, maar in plaats van een piramide tot aan 4, een piramide tot aan ... 9.

Dus: alles 1x - alles 2x - alles 3x - alles 4x - alles 5x - alles 6x - alles 7x - alles 8x - alles 9x - alles 8x - alles 7x - alles 6x - alles 5x - alles 4x - alles 3x - alles 2x - alles 1x.

Zoals eerder gezegd: een zweetslunsje en een pulletje vocht zal je kunnen gebruiken.

En weet: "Even if you fall on your face, you're still moving forward!"

 

Succes allemaal!

De coach,

Peter te laat.

Pagina's