Het Project "OKAN"

OKAN staat voor Onthaal Klassen Anderstalige Nieuwkomers.

Dit zijn jongeren tussen 12 en 18 jaar die pas in België zijn en die een integratie- en taalopleiding krijgen. Ze kunnen deze opleiding van 2 jaar volgen in 2 scholen in Brugge. Tijdens deze 2 intensieve jaren worden ze klaargestoomd om dan verder te gaan studeren in het reguliere onderwijs of hun weg te vinden in de arbeidsmarkt. Deze groep is heel erg divers. Deze leerlingen komen uit alle werelddelen, hebben allemaal een andere achtergrond en een rugzakje die je als puber/jong volwassene liever niet draagt.

Als vereniging willen we 1 van de 2 basisregels van judo: ‘jita kyoei’ (voorspoed en algemeen welzijn), alle eer aandoen en zo deze jongeren een zorgeloos moment aanbieden door samen onze sport te beoefenen. We geven ze de kans om heel laagdrempelig aan te sluiten in onze werking (dit in samenwerking met de school, sportdienst stad Brugge en judo Vlaanderen) omdat we ervan overtuigd zijn dat sport verbindend werkt en integratie bevordert.

Als eerste kennismaking met deze jongeren gingen Peter & Vicky vrijdag een judo initiatie geven in het KTA in Brugge. Een eerste stap die zowel bij  de jongeren als bij onze trainers als heel positief ervaren werd!